• Incl.Excl.
  • 0
  • Incl.Excl.
  • 0
    Showroom in Gorinchem

JA-111I

Serviceuitleg voor JA-111I

BUS LED indicator RGB

Dit product is een onderdeel van het JABLOTRON JA-100 alarmsysteem. Het dient voor optische indicatie van de status. De kleur van de indicatie is optioneel d.m.v. de verbinding, de indicator kan bijvoorbeeld de bediende uitgang in twee kleuren aangeven (rood / groen). Het product is bestemd voor montage door een geschoolde technicus met geldig Jablotron certificaat.

Installatie

1. Open de kap van de indicator door de vier klikklemmen los te maken m.b.v. een geschikte platte schroevendraaier, waarmee je in de richting van pijltjes draait.
    2. Maak de klikklem (1) los en haal de plaat eraf.

Afbeelding: 1 – klikklem van de plaat; 2 – signaallicht van de indicator; 3 – open te breken gat voor toevoer kabel; 4 – aansluitklemmen

3. Trek de toevoerkabel door de gemaakte opening (3) en bevestig het achterwandje van de indicator op de gekozen plaats.
    4. Klik de indicatorplaat terug in.
    5. Sluit de kabel aan op de klemmen (4) volgens de gekozen kleur voor indicatie d.m.v. een signaallichtje (2), zie tabel:

+U toevoer van spanning van 12 V
    R red rood licht, indien gesloten op GND
    G green groen licht, indien gesloten op GND
    B blue blauw licht, indien gesloten op GND
    Y yelow geel licht, indien gesloten op GND

6. Na het aanzetten van het systeem de werking testen.
    7. Zet de kap van de indicator erop.

Functie
    De indicator is ontworpen voor indicatie binnenshuis, ook buiten de bewaakte ruimte. Als het buiten de bewaakte ruimte is geïnstalleerd, moet de spanning, die op +U klem is geleid (indien deze van de BUS van het systeem is afgetakt), tegen kortsluiting beschermd zijn, bijv. met een JA-110T module van de busisolator.

Afbeelding: voorbeeld van de aansluiting voor een tweekleurige indicatie van status van de PG-uitgang

Afbeelding: afmetingen van een JA-111I indicator.

Technische parameters
    Voeding 12 V (9 ...15 V)
    Stroomverbruik bij stand-by (LED aan / uit) 5 mA / 0 mA
    Stroomverbruik voor keuze van kabel 5 mA
    Afmetingen 62 x 36 x 27 mm
    Omgeving conform EN 50131-1 II. binnen, algemeen
    Bereik werktemperaturen -10 t/m + 40 °C

Opmerking: Hoewel dit product geen schadelijke materialen bevat, niet in het huisafval deponeren, maar op de voor elektronische afval bestemde verzamelplaats afgeven.