Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
  • Incl.Excl.
    BTW
  • 0
    Gratis verzending vanaf 99,-
    Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
    Showroom in Gorinchem

    Door Alarmsysteem Expert, 7 oktober 2013

    De 13 voordelen van HD camerabewaking (IP video)

    1. Hogere beeldkwaliteit 
    Megapixel resolutie. IP HD bewakingscamera’s zijn niet begrensd tot de analoge PAL resolutie (ongeveer 0,4 megapixel), nagenoeg alle nieuwe IP camera’s zijn minimaal 1,3 megapixel.

    2. Geen 'interlace'-problemen meer 
    Een groot probleem bij analoge camera's is interlacing. Daardoor wordt het beeld wazig bij sterke bewegingen.
    Een netwerkcamera die gebruik maakt van 'progressieve-scantechnologie', geeft kristalheldere beelden, zelfs bij veel beweging. Zo kan bijvoorbeeld een kenteken van een voorbijrijdende auto in de opnames worden gelezen.

    3. Schaalbaarheid 
    IP camerabewaking is schaalbaar van één tot duizenden camera’s in stappen van één enkele camera. Geen vaste, bv 16 kanaals stappen zoals met digitale video recorders.

    4. Goedkopere infrastructuur 
    Het merendeel van de locaties zijn reeds voorzien van UTP (netwerk) bekabeling, zodat extra bekabeling, een duur onderdeel van een CCTV installatie, niet nodig is. Voor moeilijk bereikbare plaatsen kunnen draadloze camera’s worden toegepast.

    5. Systeem integreerbaarheid en netwerk convergentie 
    IP surveillance is opgebouwd rond een open, integreerbaar platform. Systeem integratie wordt daarbij steeds belangrijker omdat ook toegangscontrole, verwarming, etc. effectief geïntegreerd moeten kunnen worden.

    6. Toegang op afstand 
    Iedere videobron, live of opgenomen, kan geraadpleegd en beheerd worden vanaf iedere plek op de wereld, via standaard of draadloze netwerken. Zo is de koppeling met meldkamers voor videoverificatie eenvoudig realiseerbaar.

    7. Intelligentie op camera niveau 
    Geïntegreerde PTZ besturing, bewegingsdetectie, event handling, sensor in/uitgangen, relais uitgang, object volging, tijd en datum en andere ingebouwde functies geven de camera de mogelijkheid om intelligente beslissingen te nemen over wanneer alarmmeldingen verzonden moeten worden (en op welke framerate).

    8. Toegenomen betrouwbaarheid 
    IP gebaseerd datatransport biedt de mogelijkheid om opslag van beelden op andere locaties te realiseren en de mogelijkheid tot redundante infrastructuur, server en dataopslag! Dit resulteert in een beduidend kortere vervangingstijd bij uitval.

    9. Betere benutting netwerk en audio
    Het H264 protocol voor beeldverzending verbruikt beduidend minder netwerkbandbreedte dan met MPEG4/MotionJPEG camera’s. Een belangrijke toevoeging is geïntegreerde audio in de afzonderlijke IP camera’s.

    10. "What you see is what you get"
    Bij IP camera’s geldt, wat zichtbaar is op het beeldscherm wordt ook zo opgenomen, en bij weergave weer afgespeeld, dit in tegenstelling tot analoge camera oplossingen waar vaak een groot verschil is het live beeld en het opgenomen beeld (het “Opsporing Verzocht” effect).

    11. Power over Ethernet
    Deze functie (voeding via de ethernetkabel meesturen) voorkomt dat voor alle cameralocaties stroompunten (WCD’s) gemonteerd moeten worden en maakt het eenvoudiger om met een UPS (uninterrupted power supply) een 24 uurs/ 7 dagen in de week systeem te maken, onafhankelijk van stroomuitval.

    12. Eenvoud in installatie, beheer en onderhoud
    Omdat de camera’s via het netwerk benaderbaar zijn is het mogelijk om op afstand de camera instellingen te wijzigen, zonder bij een analoge camera op een ladder te hoeven klimmen o.i.d.

    13. Draadloze communicatie
    Draadloze video transmissie maakt gebruik van standaard technologieën zoals IEEE 802.11x en geeft (beveiligde) draadloze beeldoverdracht en mogelijk toegang tot Smart Phones, PDA’s, etc.

     

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking