Hikvision IP camera setup

Hikvision IP camera setup

Middels deze instructies helpen wij uw nieuwe camera’s in te stellen, zodat deze via het netwerk zichtbaar worden in uw browser

Hikvision IP camera setup – In zes stappen

 
Stap 1 – Opstarten

Plug de camera in op de netwerk switch of de router en zorg dat de camera gevoed wordt door POE of een andere stroombron. Neem vervolgens de CD, welke meegeleverd is met uw camera, en plaats deze in de computer. Open de map met de naam ‘SADP’ en dubbelklik vervolgens op ‘SADP Setup’ om de installatie te starten. Als de installatie voltooid is zal het programma automatisch opstarten en alle Hikvision apparaten weergeven welke verbonden zijn met uw netwerk.
(Het standaard IP adres is 192.0.0.64)


Stap 2 – Standaardgateway opzoeken

Vervolgens dient u de ‘Standaardgateway’ voor uw netwerk te vinden. Ga naar menu ‘Start’, typ in de zoekbalk ‘cmd’ en druk op ‘enter’. Dit zal een besturingsvenster openen. Typ in het venster ‘ipconfig’ en druk op ‘enter’. Dit brengt informatie naar voren als uw IP adres en Standaardgateway.
Noteer de serie cijfers welke rechts van ‘Standaardgateway’ vermeld staan, deze heeft u later nodig.
Let op: Uw Standaardgateway kan afwijken van die in de afbeelding, dit is normaal.

 


Stap 3 – Netwerk parameters instellen

Nu u de Standaardgateway heeft genoteerd kunt u terug naar het programma SADP. Selecteer uw camera door erop te klikken. Aan de rechterkant moet nu ‘Netwerk parameters’ staan. Typ in het veld ‘IPv4 Gateway’ het nummer in van uw Standaardgateway.

 


Stap 4 – IP adres toewijzen

Vervolgens moet er een IP adres toegewezen worden welke correspondeert met de standaardgateway. Voorbeeld: De standaardgateway is 192.168.1.1 wat betekent dat het IP adres een serie nummers kan zijn, zo lang het binnen het 192.168.1.x formaat blijft. Houdt in gedachten dat u zeker wilt weten dat het IP adres dat u kiest door niet al voor iets anders gebruikt wordt; een cijfer als 100 en hoger werkt meestal goed.

Heeft u een IP adres gekozen, vul dit dan bovenaan in, in het veld ‘IP adres’. Typ vervolgens het standaard wachtwoord in, welke ‘12345’ is. Sla de instellingen op.


Stap 5 – Inloggen

Open uw internet browser en typ het zojuist gekozen IP adres voor de camera in, in de browserbalk en druk op ‘enter’. U bent nu op de inlog pagina, vul de standaard gebruikersnaam (admin) en wachtwoord (12345) in en klik op ‘Log in’.

U krijgt nu een scherm met een link naar een Plug-in download.

 

Stap 6 – Plug-in downloaden en inloggen

Klik op de link om de plug-in te downloaden. Wanneer de plug-in gedownload is, kunt u de browser sluiten. Sluit de gehele browser, niet alleen de tab.

Vindt de plug-in (normaal gesproken in de map ‘Downloads’), open en installeer deze. Wanneer de installatie voltooid is opent u de internet browser en typt u het gekozen IP adres voor de camera in, in de internet browser en druk op ‘enter’. U bent nu op de log in pagina. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord zodat u de beelden live kunt bekijken.

 

Reacties

 1. Roland Commandeur Roland Commandeur

  Ik heb een MAC zonder CD drive. Kunt u mij aangeven hoe ik mijn camera werkend kan krijgen.
  Mijn camera is het type Hikvision DS-2CD2132F-I dome camera, 3 megapixel, IR leds.

 2. henkjan overmeen henkjan overmeen

  ik heb een hikvision DS-2DC2202-DE3/W maar op geen enkele manier via internet te benaderen

 3. CPP CPP

  Ik heb ee ip camera hikvision DS-CD 2132F-I.
  Bij alarminformatie hoort rechts van de melding een camera (tje) te zijn om de melding gelijk af te spelen, bij mij zie ik geen camera, wat kan het zijn.software heb ik meerdere keren verweiderd en opnieuw gedownload . Naar mijn mening staan de instellingen goed.

 4. ronny ronny

  ik wil kijken op mijn camera als ik op het werk ben dat gaat niet alleen thuis met wifi hoe kan ik dat veranderen dat ik ook elders kan kijken zonder wifi

 5. GJ van Geerenstein GJ van Geerenstein

  Hallo,

  Ik heb een mac en bezig met installeren, maar moet ik dan eerst de SADP op een window PC installeren en daar beginnen of kan het ook direct op mijn mac via IVMS-software? (dat laatste heb ik geprobeerd maar lukt niet..?)

 6. Rene Hendriks Rene Hendriks

  Beste, jazeker is er software voor de Hikvision camera's op een Mac, deze kunt hier vinden;http://www.alarmsysteemexpert.nl/support/hikvision/hikvision-downloads/

 7. Vanessa Milo Vanessa Milo

  hallo, ik heb een mac. Geen software te vinden op jullie site, internet of andere en de bijgeleverde mini cd kan niet gelezen worden door een mac. Heeft u hiervoor aub een oplossing.

 8. Raymond Raymond

  Ik heb de gedownloade plug-in WebComponenets (na sluiten browser) geïnstalleerd. Vervolgens heb ik mijn desk-top opnieuw opgestart. Als ik weer inlog op mijn ip-adres krijg ik toch weer de melding dat ik de plug-in moet installeren. Wat gaat er fout?

 9. arthur de smidt arthur de smidt

  Op mijn samsung tablet kan ik klikken dat ik wil in de hikvision admin site maar de plugin wordt niet gedownload. hoe kan dit opgelost worden?

 10. Rudy Verdonk Rudy Verdonk

  Download u even handmatig de plug in. De browser afsluiten bij installatie.
  http://www.hikvisioneurope.com/portal/index.php?dir=Software/02%20%20%20Web%20Components/

 11. john van drueten john van drueten

  Mijn plugin wordt helaas niet geïnstalleerd in windows 10 krijg het niet spits om live beelden te bekijken. kom dus totaal niet verder. Gr john. 0623000660

 12. rob rob

  DS-2CD2132F-IW WiFi 3MP Mini dome camera, 4mm en IR leds.
  nog een vraag over de camera,ik heb wifi op mijn router uitstaan en heb enkel via de devolos wifi netwerk in huis,is dat ook werkende of wat is anders een simpele en goedkope oplossing om het werkend te krijgen?
  mvg
  rob

 13. rob rob

  Hikvision DS-2CD2132F-IW WiFi 3MP Mini dome camera, 4mm en IR leds.
  kan ik deze camera zonder bijkomstige apparatuur aan mijn thuisnetwerk toevoegen,ik heb evt wel een devolo Powerline Maar deze zend alles Maar wifi uit,ook will ik via een app pushberichten krijgen via mail of app of evt live meekijken,kan dit allemaal zonder poe of dergelijke?
  ik will hem Buiten hangen om te weten of iemand over mijn poort komt of dergelijke.
  alvast bedankt
  mvg
  rob

 14. Rudy Rudy

  Hallo Issam,

  Ik denk dat het handig is als u even belt. Dan kijken we even via Teamviewer mee in uw PC.

  MVG Rudy

 15. Issam Issam

  Na invulen van de gekozen IP adres in de internet browser krijg ik een fout meding (this page can't be displayed).
  ok, ik kan de camera niet zien in de router.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden