Review Hikvision DS-2CD2732F-IS

Review Hikvision DS-2CD2732F-IS

Op de testbank lag vorige week de Hikvision DS-2CD2732F-IS, een domecamera voorzien van alle toeters en bellen.

Review Hikvision DS-2CD2732F-IS
Het is een volledig 3-assige dome, heeft een microSD-kaartslot voor interne opslag van beelden, twee - weg audio, alarmingangen maar ook een mooi breed scala varifocale lens zoals een zeer brede kijkhoek van 98 graden met een 2.8 mm en een goede telelens 12mm voor een smalle kijkhoek van 28 graden.
Hoewel deze camera iets duurder is dan zijn kleinere broertje de 2CD2132 zijn de mogelijkheden en kwaliteit op een nog hoger niveau. 


Specificaties Hikvision DS-2CD2732F-IS

- 1/3 " 3 Megapixel CMOS sensor
- H.264 dual - stream codering
- 30fps @ 1080p (1920 x 1080 ) of 15 fps @ 3MP ( 2048 x 1536 )
- 2.8 - 12mm varifocale lens
- Ingebouwde Micro SD / SDHC / SDXC -kaartsleuf , tot 64 GB
- Dag / Nacht IR Cut Filter
- IR LED tot 30m
- IP66
- Voeding via PoE of 12Volt adapter optioneel.
- 3D DNR & DWDR & BLC
- Smartphone apps beschikbaar

Kortom, dit is een indrukwekkende camera met een zeer goede beeldkwaliteit en zeer goede prestaties bij weinig licht, goed georganiseerde menu's en kleiner dan sommige van de concurrentie, maar groter dan hun mini dome.
 

Dit is een typische domecamera met een aantal kabels vanuit de achterzijde zoals de 12 volt aansluiting, een PoE netwerkaansluiting plus een aparte kabelaansluiting voor alarm en audio.
Om deze connectors weg te kunnen werken is het goed om te weten dat hiervoor een gat in wand of plafond benodigd is van 1.8cm. Daarom is het slim om te kijken of u met een optionele muursteun beter uit de voeten kunt zoals de DS-1229ZJ zodat de connectors hierin kunnen worden weggewerkt en u alleen maar een klein gaatje van +/- 1 cm in de muur hoeft te boren voor enkel de netwerkkabel. 

In tegenstelling tot de mini- dome 2cd2100 serie, welke 2 assig is, heeft deze camera 3 assen. Dit heeft als voordeel dat deze camera beter te richten is, en ook verticaal kan worden geplaatst tegen een wand. Het binnenwerk ziet er zeer robuust uit en werkt naar alle kanten soepel. 

Hier een kijkje in de camera, u ziet de extra kabelaansluiting voor de alarmingang en 2weg audio. Om bij de zoom en scherpstelling te kunnen komen, kan het beste de zwarte kunststof kap worden verwijderd en kantelen we de lens naar beneden zodat u deze makkelijker kunt bereiken en aanpassen. 
 


Als we naar de webinterface kijken ziet dit er als volgt uit. U dient eerst in te loggen en dan komt u in dit scherm. U kunt in dit scherm een foto maken, handmatig opnemen , een stream kiezen en u kunt de beeldverhouding kiezen. Wat deze camera meer heeft tov de eerdere genoemde domecamera uit de basis reeks zijn de audio- controls aan de onderzijde. De spreekvolume regelaar zit links, de microfoon aan / uit-pictogram in de rechterbenedenhoek.

Net als bij de andere Hikvision camera's, is het IP-adres standaard ingesteld op 192.0.0.64.
Hikvision camera's beschikken over een programma genaamd SADP die u kunt downloaden vanaf de Hikvision website, waarmee u de camera in uw netwerk kunt vinden en hiermee het IP- adres kunt wijzigen naar een die geschikt is voor uw thuisnetwerk. 

Wij laten u hierna de meest belangrijke menu schermen zien.  

Nadat u de OSD instellingen heeft ingesteld in de configuratiescherm, zoals cameranaam, datum tijd etc. gaat u naar het menu beeldinstellingen. 
 
Het menu beeldinstellingen is is bedoeld om de camera op de situatie fine te tunen zoals helderheid , contrast, tegenlichtcompensatie (WDR) en de belichting. Tevens worden hier de sluitersnelheid en nog belangrijker de dag en nachtinstelling ingesteld. Standaard staat deze op automatisch ingesteld, maar als er genoeg verlichting aanwezig is zou u eens kunnen proberen deze op de dagstand te zetten. Het zal u verbazen hoe deze camera presteerd met weinig licht, u krijgt kleurenbeelden in de nacht!

 


Een van de dingen die deze camera onderscheidt is de audio-mogelijkheden . Wat heel slim is van deze camera is een aparte line-in of mic - in . Line-in betekent er een versterkte microfoon op moet en dit vereist een aparte voedingsbron. Handiger is de Mic - in toe te passen waarop een standaard kleine microfoon op kan zonder voeding nodig te hebben. 

 Een andere unieke eigenschap van deze camera is de microSD-kaartsleuf en de mogelijkheid om opnamen af te spelen. U bereikt dit via het tabblad Afspelen en hier ziet u een kalender met daarop de opnames in het rood zodat u kunt zien tot wanneer u de opnames nog heeft. U kunt hier dan een datum van selecteren.  Onderaan het beeld ziet u een tijdlijn die u met het + en - teken kunt verkleinen of vergroten. Zo kunt u makkelijker beweging zien en dus opnames selecteren. U kunt met de muis door de tijdlijn heen van de bewuste dag. Door op play te drukken start de opname. U kunt ook de afspeelsnelheid met behulp van het snel vooruit / achteruit knoppen net boven de tijdlijn aanpassen. Werkt erg goed voor diegenen die niet een aparte opname oplossing willen. Voor een in- camera-opname oplossing, is dit een van de betere die wij hebben gezien.
 
 


U kunt als u wilt de microSD-kaart verwijderen om video bestanden te vinden, ze zijn in MP4 -formaat, maar je kunt het nog makkelijker door te klikken op de export icoon , de tweede icoon van rechts dat een film strip met een pijl toont . U selecteert welke videobestanden te exporteren , klik op downloaden en kopieert ze naar uw pc in de directory setup in lokale configuratie menu.

Het is mogelijk dat u voor gebruik eerst even de microSD card moet formatteren via gevorderde configuratie/opslag en het tabblad opslag management. 

De volgende stap is het instellen van de het opnameschema met bijv bewegingsdetectie. Groen is beweging, blauw is continue opnames. Dit kunt u zelf zo instellen als u dat wenst. Erg handig. 

De laatste stap is het instellen van de bewegingsdetectie zelf. Onder gevorderde instellingen vinkt u bewegingsdetectie aanzetten aan. Vergeet niet op opslaan te drukken zodat u bevestigd dat de instellingen bewaard blijven!. Er zijn veel keuzes op welke manier en wanneer er opgenomen moet worden bijvoorbeeld door bijv een externe PIR, deursensor etc. 

Omdat een van de redenen voor de aanschaf van deze camera de audio-opnames zou kunnen zijn hebben we dit ook getest. Wij hebben op de camera een standaard microfoon aangesloten zoals ook te verkrijgen is in onze webshop. In de interface deze op MIC IN gezet omdat het een onversterke microfoon is zonder voeding. Het geluid is het beste te vergelijken met een PC geluid/stem. Enige opmerking is dat soms Audio en Video niet helemaal strak synchroon liep, maar toch goed genoeg voor de meeeste mensen. Het is immers ook geen camrecorder.  
 

Pluspunten van deze camera
- Prijs/kwaliteit
- Lokale opslag mogelijkheid.
- 3 assig
- Zeer goede prestaties bij weinig licht in kleur
- Audio met Mic - In
- Alarmingang voor degenen die de mogelijkheid om een PIR bewegingsdetector te gebruiken willen

Minpunten van deze camera
- IR LED dekking zou iets beter kunnen wanneer deze in een groothoek wordt gezet. 
 

Conclusie 
Een goede complete varifocale dome, niet zo groot als zijn concurrenten met een grote helderheid, prestaties bij weinig licht, goede kleurnauwkeurigheid. Gezien de prijs een sterke kandidaat. Bron: Networkcameracritic.com 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden