Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Door ASE, 21 juni 2024

  6 tips voor raam inbraakbeveiliging

  Het vakantie seizoen gaat weer beginnen en dat betekent dat veel mensen hun huis voor langere tijd verlaten. Helaas weten inbrekers dit ook en maken ze vaak van deze periode gebruik om hun slag te slaan. Daarom is het essentieel om je woning goed te beveiligen, met name de ramen. Ramen zijn namelijk een populaire toegang voor inbrekers. Hier zijn 6 tips voor effectieve inbraakbeveiliging van ramen die je kunt toepassen om je huis veilig te houden tijdens je vakantie.

  1. Gebruik inbraakwerend glas.

  Inbraakwerend glas is een van de meest effectieve maatregelen die je kunt nemen om je ramen te beveiligen. Dit type glas is speciaal ontworpen om moeilijk door te breken te zijn. Het bestaat uit meerdere lagen glas met een kunststof laag ertussen die extra stevigheid biedt. Hierdoor hebben inbrekers meer tijd en moeite nodig om door het glas te komen, wat vaak al voldoende is om ze af te schrikken.

  2. Plaats raamgrendels en raamboompjes

  Raamgrendels en raamboompjes zijn eenvoudige maar doeltreffende hulpmiddelen om ramen extra te beveiligen. Deze sluitingen zorgen ervoor dat het raam niet zomaar geopend kan worden, zelfs niet als het slot wordt geforceerd. Door op alle ramen deze extra beveiliging aan te brengen, maak je het inbrekers een stuk lastiger om binnen te komen.

  3. Installeer bewegingssensoren

  Bewegingssensoren zijn een uitstekende aanvulling op je beveiligingssysteem. Plaats deze sensoren in de buurt van ramen om ongewenste bewegingen te detecteren. Zodra de sensor beweging opmerkt, kan een alarm afgaan of een notificatie naar je smartphone gestuurd worden. Dit zorgt voor een onmiddellijke waarschuwing en kan een inbreker afschrikken.

  Tip van Alarmsysteemexpert.nl: AJAX draadloze bewegingsmelders

  4. Versterk de raamkozijnen

  Naast het glas zelf, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de raamkozijnen. Versterkte kozijnen zijn minder vatbaar voor breken of forceren. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van metalen verstevigingen of door kozijnen te kiezen die speciaal ontworpen zijn om inbraakwerend te zijn. Dit biedt een extra laag van bescherming tegen pogingen om het raam open te breken.

  5. Gebruik raamfolie

  Raamfolie kan een eenvoudige en kosteneffectieve manier zijn om ramen te beveiligen. Deze folie maakt het glas moeilijker te breken door het bijeen te houden als het wordt geraakt. Hoewel het niet zo effectief is als inbraakwerend glas, biedt het wel een extra laag bescherming en kan het een inbreker vertragen.

  6. Houd ramen goed verlicht

  Inbrekers houden van donkere en verborgen plekken. Zorg ervoor dat je ramen goed verlicht zijn, vooral als je op vakantie bent. Buitenverlichting met bewegingssensoren kan een uitstekende manier zijn om donkere hoeken rondom je ramen te verlichten. Dit schrikt inbrekers af omdat ze minder geneigd zijn om gezien te worden.

  Tip van AlarmsysteemExpert.nl: Reolink Floodlight WiFi beveiligingsschijnwerper 

  Let dus extra goed op wanneer je op vakantie gaat.

  Het beveiligen van je ramen is een cruciaal onderdeel van de algehele inbraakbeveiliging van je woning. Door deze simpele tips toe te passen, kun je met een gerust hart op vakantie gaan, wetende dat je huis goed beschermd is tegen inbrekers. Voor meer informatie en professionele beveiligingsoplossingen kun je terecht bijAlarmsysteemexpert.nl. Veilig thuis, ook tijdens je vakantie!

  Veelgestelde vragen:

  Bij het beveiligen van je ramen komen vaak vragen naar boven. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen:

  1. Welk type glas is het beste voor inbraakwering? Inbraakwerend glas, zoals gelaagd glas met PVB-folie (Polyvinyl Butyral), wordt aanbevolen. Dit glas is moeilijker te breken en biedt betere bescherming dan standaard dubbelglas.
  2. Kunnen bewegingssensoren vals alarm geven door dieren? Moderne bewegingssensoren kunnen vaak worden afgesteld om kleine dieren zoals katten of vogels te negeren, waardoor het risico op vals alarm wordt verminderd.
  3. Zijn er camerasystemen die geïntegreerd kunnen worden met mijn smartphone? Ja, veel moderne camerasystemen bieden apps die je kunt installeren op je smartphone. Deze apps geven je de mogelijkheid om live beelden te bekijken, meldingen te ontvangen bij beweging, en zelfs opgenomen beelden terug te kijken, waar je ook bent.
  4. Is buitenverlichting met bewegingssensoren duur in gebruik? Buitenverlichting met bewegingssensoren is over het algemeen energiezuinig omdat de lichten alleen aangaan wanneer beweging wordt gedetecteerd. Dit zorgt voor zowel kosteneffectiviteit als veiligheid.

   

  Plaats een reactie

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking