Bel met één van onze experts!

+31 (0)85-0160316

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Camerabewakingssystemen winkeliers ondermaats!

Meer dan de helft van de camera opnamen die worden gemaakt van overvallers en dieven door winkeliers blijkt onbruikbaar voor de politie. De criminelen zijn in veel gevallen niet te herkennen op de camerabeelden. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.
Politie en Justitie slaan alarm en adviseren ondernemers hun appratuur te verbeteren, zodat de pakkans van criminelen groter wordt.
 

Uit dit onderzoek blijkt tevens dat drie op de tien winkeliers geen camerabewakingssysteem hebben. Bij andere winkels is het systeem zodanig gedateert, dat de opnamen die gemaakt worden, geen meerwaarde hebben in de opsporing van criminelen.
 

Camera's zijn vaak beroerd opgehangen, waardoor de overvaller niet in het gezicht gekeken kan worden. Winkeliers schaffen ook vaak kwalitatief slechte camera's aan, waardoor de beelden vaak onderbelicht of korrelig zijn.
Alleen criminelen zijn gebaat bij schimmige beelden, geeft het O.M aan. Daders kunnen vaak wegkomen met hun vergrijp, terwijl je met een scherp camerabeeld de pakkans van de crimineel aanzienelijk vergroot.
 

Criminelen doen hun voordeel met gebrekkige camerasystemen. Georganiseerde overvallen worden goed voorbereid. Daarbij kijken overvallers ook naar de camerasysteem van de winkel: Waar hangen de camera's, hoe zijn ze gepositioneerd?
 

Politie en Openbaar Ministerie adviseren winkeliers daarom dringend om te investeren in kwalitatief goede camerasystemen.
Het advies is om ook camera's te bevestigen aan de buitengevel. Vaak zetten overvallers hun masker pas op als ze de winkel binnenlopen. Door een camera aan de buitengevel te bevestigen kunnen er duidelijke en beelden gemaakt worden van de overvallers die weer kunnen dienen als bewijs in de rechtszaal. Belangrijk is dat de rechter de overvaller duidelijk kan identificeren op de gemaakte beelden.

Heeft u nog een verouderd analoog camerabewakingssyteem?

Dat kunt u tegen een betrekkelijk lage investering de beeldkwaliteit opschroeven naar full HD beelden, waarbij u de coax kabel gewoon kunt laten liggen. Kijkt u dan eens bij Turbo HD van Hikvision.

Zoekt u een nieuw systeem? In dat geval adviseren wij u om een volledig digitaal IP systeem te kiezen. Hikvision en Dahua zijn vooraanstaande camerabedrijven die ondanks de hoge kwaliteit toch zeer schappelijke prijzen bieden.