Klik hier voor de Black Friday aanbiedingen. Alle overige producten 10% korting. Kortingscode: BLACKFRIDAY

Bel met één van onze experts!

+31 (0)85-0160316

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Hikvision IP camera setup

Hikvision IP camera setup – In zes stappen

 
Stap 1 – Opstarten

Plug de camera in op de netwerk switch of de router en zorg dat de camera gevoed wordt door POE of een andere stroombron. Neem vervolgens de CD, welke meegeleverd is met uw camera, en plaats deze in de computer. Open de map met de naam ‘SADP’ en dubbelklik vervolgens op ‘SADP Setup’ om de installatie te starten. Als de installatie voltooid is zal het programma automatisch opstarten en alle Hikvision apparaten weergeven welke verbonden zijn met uw netwerk.
(Het standaard IP adres is 192.0.0.64)


Stap 2 – Standaardgateway opzoeken

Vervolgens dient u de ‘Standaardgateway’ voor uw netwerk te vinden. Ga naar menu ‘Start’, typ in de zoekbalk ‘cmd’ en druk op ‘enter’. Dit zal een besturingsvenster openen. Typ in het venster ‘ipconfig’ en druk op ‘enter’. Dit brengt informatie naar voren als uw IP adres en Standaardgateway.
Noteer de serie cijfers welke rechts van ‘Standaardgateway’ vermeld staan, deze heeft u later nodig.
Let op: Uw Standaardgateway kan afwijken van die in de afbeelding, dit is normaal.

 


Stap 3 – Netwerk parameters instellen

Nu u de Standaardgateway heeft genoteerd kunt u terug naar het programma SADP. Selecteer uw camera door erop te klikken. Aan de rechterkant moet nu ‘Netwerk parameters’ staan. Typ in het veld ‘IPv4 Gateway’ het nummer in van uw Standaardgateway.

 


Stap 4 – IP adres toewijzen

Vervolgens moet er een IP adres toegewezen worden welke correspondeert met de standaardgateway. Voorbeeld: De standaardgateway is 192.168.1.1 wat betekent dat het IP adres een serie nummers kan zijn, zo lang het binnen het 192.168.1.x formaat blijft. Houdt in gedachten dat u zeker wilt weten dat het IP adres dat u kiest door niet al voor iets anders gebruikt wordt; een cijfer als 100 en hoger werkt meestal goed.

Heeft u een IP adres gekozen, vul dit dan bovenaan in, in het veld ‘IP adres’. Typ vervolgens het standaard wachtwoord in, welke ‘12345’ is. Sla de instellingen op.


Stap 5 – Inloggen

Open uw internet browser en typ het zojuist gekozen IP adres voor de camera in, in de browserbalk en druk op ‘enter’. U bent nu op de inlog pagina, vul de standaard gebruikersnaam (admin) en wachtwoord (12345) in en klik op ‘Log in’.

U krijgt nu een scherm met een link naar een Plug-in download.

 

Stap 6 – Plug-in downloaden en inloggen

Klik op de link om de plug-in te downloaden. Wanneer de plug-in gedownload is, kunt u de browser sluiten. Sluit de gehele browser, niet alleen de tab.

Vindt de plug-in (normaal gesproken in de map ‘Downloads’), open en installeer deze. Wanneer de installatie voltooid is opent u de internet browser en typt u het gekozen IP adres voor de camera in, in de internet browser en druk op ‘enter’. U bent nu op de log in pagina. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord zodat u de beelden live kunt bekijken.