Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Door ASE, 11 juni 2024

  Tips voor het ophangen van (buiten)camera's

  Het plaatsen van een beveiligingssysteem voor je huis of bedrijf is een uitstekende manier om je eigendommen te beschermen. Een essentieel onderdeel hiervan zijn buitencamera's. Maar hoe zorg je ervoor dat je camera's effectief zijn en optimaal presteren? Het komt allemaal neer op de juiste plaatsing en installatie. In dit blog delen we handige tips voor het ophangen van camera's, met een speciale focus op de expertise van Alarmsysteemexpert.nl.

  Waarom de juiste plaatsing belangrijk is

  Voordat we ingaan op de details van het ophangen van camera's, laten we eerst kijken waarom de juiste plaatsing zo cruciaal is. Door camera's op de juiste plekken op te hangen, maximaliseer je het zichtveld en de effectiviteit van je beveiligingssysteem. Het ontmoedigt inbrekers en andere ongewenste gasten, aangezien duidelijk zichtbare camera's vaak een afschrikkend effect hebben.

  Overzicht van belangrijke gebieden

  Belangrijke plekken om te monitoren zijn de voor- en achterdeur, ramen die niet direct zichtbaar zijn vanaf de straat, en plekken waar waardevolle items worden bewaard. Denk bij het plaatsen van de camera's na over de meest waarschijnlijke toegangspunten voor inbrekers en zorg ervoor dat deze goed in beeld zijn.

  Het kiezen van de juiste buitencamera

  Wanneer je een buitencamera kiest, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Ga je voor een draadloze camera, of toch liever bedraad? Welke beeldkwaliteit is vereist en heb je nachtzicht nodig? Alarmsysteemexpert.nl biedt een scala aan opties die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

  Bedraad versus draadloos

  Draadloze camera's bieden meer flexibiliteit in plaatsing omdat je niet gebonden bent aan kabels. Bedrade camera's vereisen meer planning voor de installatie, maar bieden vaak een stabielere verbinding.

  Kijkhoek en resolutie

  Denk bij het kiezen van een camera ook na over de kijkhoek en de resolutie die je nodig hebt. Een bredere kijkhoek kan meer terrein bestrijken, maar kan ten koste gaan van detail op grotere afstand. Een hogere resolutie levert duidelijkere beelden op, wat helpt bij identificatie na een incident.

  De installatie van de camera

  Zodra je de juiste camera hebt gekozen, is het tijd voor de installatie. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je camera's goed zijn opgehangen.

  Camera ophangen: hoogte en positie

  Het is aan te raden om camera's op een hoogte van ongeveer 2,5 tot 3 meter te hangen. Dit maakt het moeilijker voor inbrekers om ze te bereiken of saboteren. Plaats de camera's ook zodanig dat ze niet direct in het zonlicht kijken, om overbelichting te voorkomen.

  Bescherming tegen weer en wind

  Buitencamera's moeten weerbestendig zijn, maar het kan geen kwaad om ze te plaatsen onder een overhang of in een beschutte hoek om ze extra te beschermen tegen de weersomstandigheden.

  Testen van de positie

  Voordat je de camera definitief vastzet, is het belangrijk om de positie te testen. Controleer of de camera het gewenste gebied goed in beeld brengt en pas indien nodig de hoek aan.

  De voordelen van AlarmsysteemExpert.nl

  Hoewel je er voor kunt kiezen om zelf camera's te installeren, zijn er duidelijke voordelen aan het inzetten van een professional zoals Alarmsysteemexpert.nl. Mocht u na aankoop en installatie hulp nodig hebben bij de instellingen dan staat ons online support team voor u klaar om u te helpen. Zo bent u altijd verzekerd van een optimaal gebruik van uw beveiligingsproduct. 

   

  Let hierop bij de installatie

  Privacy van buren respecteren

  Zorg ervoor dat je camera's alleen jouw eigendom filmen en niet onbedoeld de privacy van je buren schenden.

  Niet verbergen

  Hoewel het soms verleidelijk kan zijn om camera's verborgen te houden, kan het zichtbaar plaatsen ervan juist een afschrikkend effect hebben.

  Regelmatige updates en checks

  Houd je systeem up-to-date en controleer regelmatig of alles nog naar behoren werkt.

  Kies zorgvuldig

  Buitencamera's zijn een waardevolle toevoeging aan elk beveiligingssysteem, maar alleen als ze correct zijn geïnstalleerd en gebruikt. Door bovenstaande tips te volgen zorg je voor een veilig en beveiligd gevoel.

  Denk eraan, de juiste camera, de juiste plaatsing en de juiste installatie maken allemaal deel uit van een effectief beveiligingssysteem. Neem de tijd om je opties te verkennen en maak de keuze die het beste bij jouw behoeften past.

  Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kun je gerust zijn dat je eigendommen goed in de gaten worden gehouden, of je nu thuis bent of niet.

  Plaats een reactie

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking