• Incl.Excl.
  • 0
  • Incl.Excl.
  • 0
    Showroom in Gorinchem

JA-81E

Serviceuitleg voor JA-81E

1 Installatie

De installatie van Oasis componenten is enkel voorbehouden aan en door de distributeur gecertificeerde installateurs. Het bedienpaneel is ontworpen voor binnenshuis, speciaal voor de hoofdtoegangsdeur van een object.
    1. Open de behuizing van het bedienpaneel. door de TAB aan de onderkant in te drukken doormiddel van een schroevendraaier
    2. Installeer de bodemplaat op de gewenste locatie.
    3. Verbindt de kabel met het controlepaneel. Er zijn twee mogelijkheden:
    · Gebruik een platte telefoonkabel met RJ connectoren (max. 10 meter). Er is een digitale bus in het controlepaneel en het bedienpaneel. (dit is alleen bedoeld voor een tijdelijke installatie)
    · Gebruik een gevlochten kabel 4 draads (max. 100mtr) – De corresponderende gemerkte contacten moeten met elkaar verbonden worden. Via de kabeldraden (GND, A, B, +U)
    4. Installeer de externe deur detector (mits deze wordt gebruikt ) en verbind zijn bedrading aan de IN en GND aansluitingen
    5. Verbindt de interne bedrading van het bedienpaneel weer terug op zijn plaats.
    6. Bedienpaneel instructies voor programmering zijn terug te vinden in de installatie handleiding van de centrale

2 Instelling van de weergave status inschakeling/uitschakeling

Overeenkomstig met de EN standaard norm zal het bedienpaneel geen status weergeven van de IN of UIT schakeling van het systeem. De status is alleen af te lezen bij bediening of bij een entree vertraging. Het is wel mogelijk om toch deze indicatie op het display weer te geven, echter zal dit na overweging via de programmatie ingesteld moeten worden.

3 Installatie van een deur detector

Het is mogelijk om een bedrade detector via de IN input aan het bedienpaneel te koppelen. Het IN input contact zal in werking worden gesteld als de GND verbroken wordt. De natuurlijke reactie van het controlepaneel naar de IN input geeft een geactiveerd vertragingsinbraak alarm. ( niet veranderbare reactie)

Opmerking:
    · Als de IN input niet wordt gebruikt, verbindt deze dan met de GND.
    · De IN input rapporteert alleen het verbreken van het magneetcontact aan het controlepaneel, (het geeft geen open deur status aan).

4 Besturen van de PgX output

De PgX output kan aan en uit worden geschakeld doormiddel van 5 seconden lang het Ü (aan) en het # (uit) ingedrukt te houden. De functie van de PgX moet via het bedienpaneel worden ingesteld. Een lange toon bevestigt de instelling.

5 Invoeren bedienpaneel tekst

Het is aanbevolen om gebruik te maken van een PC met OLink software om de tekst in te stellen. Als U de tekst in het systeem veranderd doormiddel van OLink zal de verandering in alle bedienpanelen plaatsvinden. Als U een nieuw bedienpaneel wilt gebruiken kunt U de door U aangepaste teksten synchroniseren met het nieuwe bedienpaneel.
    De benamingen kunnen worden ingevoerd via het bedienpaneel in het ''Edit Tekst'' menu – zie voor deze de installatie handleiding van de centrale. De ingevoerde tekst wordt alleen opgeslagen in het bedienpaneel welke wordt gebruikt voor gegevens invoer.