JA-89P

Serviceuitleg voor JA-89P

1 Installatie

Kies de juiste plaats voor het bevestigen van de detector rekening houdend met het volgende:
1. Installeer de detector in een loodrechte lijn op de grond om het bovenste detectie gebied parallel aan te laten detecteren.
2. Installatie hoogte is 0.8 – 1.2 m
3. Bevestig de detector op zo'n manier dat het grootste deel van het bewegingsgebied binnen het detectie patroon valt.
4. Teveel licht zoals sterk zonlicht direct op de sensor kan een onstabiele toestand veroorzaken. Het wordt ten zeerste aangeraden dit te vermijden.Om de detector te openen:

1. Schroef het slot los en verwijder de bovenkant van de behuizing.
2. Schroef de schroeven uit de achterplaat los. Verwijder de grondplaat.

LET OP: raak nooit het oppervlak van de PIR sensor aan.

Bevestig de detector op de gewenste plaats. De detector kan direct op de muur geplaats worden of d.m.v de bijgeleverde bevestigingsbeugel te gebruiken op de paal (Ø 43 – 48 mm).

 

2 Inleren van de detector in de ontvanger

De verzend module is geplaatst onder het optische gedeelte van de detector. Bestudeer eerst de installatie handleiding van de ontvangende eenheid (controle panel) om te leren hoe in de inleer stand te komen. Wanneer de ontvanger in de inleermodus staat plaats u de batterijen in de detector (polariteit is aangegeven in de detector). De detector zal een inleer signaal geven nadat de batterijen zijn geïnstalleerd.

 

JA-81M verzendmodule
· Gebruik DIP switch nr. 1 om de reactie van het systeem te wijzigen:
- direct (stand AAN)
- vertraagd (stand 1).
· Laat DIP switch nr. 2 in de stand AAN.

3 Afstelling

Het bovenste detectie gebied blijft parallel aan de grond. Het lagere gebied beweegt als hieronder gegeven afhankelijk van de stand van de switch. De detectielengte is daarom beperkt door de lengte van het lagere detectie gebied, sinds het bovenste en onderste gebied allebei geactiveerd moeten worden op hetzelfde moment om de detector te activeren.

 

Detectie lengte instelling tabel:

Positie    Max. detectie lengte    
Standaard Zie LET OP onder tabel
A 12 m 10.0 tot 15.0 m
B 8 m 6.0 tot 10.0 m
C 5 m 4.0 tot 5.5 m
D 2 m 1.5 tot 2.5 m

LET OP: de maximale detectie lengte kan varieren als hierboven als gevolg van temperatuur condities van de omgeving.Actieve gebiedshoek is 90°. Door het vasthouden van de pyro-elektrische eenheid kan het gedraaid worden in de gewenste richting ( in 15° stappen).Gebied afbakenen – door de bijgeleverde afschermingsplaten kan het detectie gebied wat is bloodgesteld aan de reflectie van zonlicht, auto licht etc. worden afgeschermd.

Gevoeligheid van de PIR sensor kan worden ingesteld bij de "SENS" switch in 3 stappen:
L - laag
M - middel
H - hoog

Andere instellingen kunnen gewijzigd worden met een DIP switch:De LED indicator wordt gebruikt voor het testen van de PIR detector. Tijdens normaal gebruik is het aangeraden om deze uit te schakelen om batterijen te sparen.
Afhankelijk van de stand van de 120s/5s batterij besparingstimer DIP switch zal de bewegingssensor geblokkeerd worden voor een periode van 5 of 120 seconden na een beweging is gedetecteerd of batterijen te besparen.
Afhankelijk van de stand van de puls telling DIP switch moet de detector (boven & onder detectie gebied) 2 of 4 keer geactiveerd worden om een alarm signaal te verzenden.

4 Werkings test

Zet de LED indicator aan, zet de "batterij besparings timer" op 5 seconden en sluit de detector. Elke 5 seconden zal elke beweging in het detectie gebied worden weergegeven door de LED indicator en de alarm informatie zal naar het controle paneel gestuurd worden.

5 Bediening

Om de levensduur van de batterijen te vergroten is het ten zeerste aangeraden om de "batterij besparings tijd" op 120 seconden te zetten en de LED indicator uit te schakelen in normale toestand. De bewegings sensor zal afgeschermd worden voor 5 of 120 seconden na detectie van een beweging. Dit betekent dat als er constante beweging is in het gebied dat de detector deze bewegingsinformatie maar 1 maal verstuurd elke 5 of 120 sec.

6 Batterijen testen en vervangen

De detector controleert zijn batterijen status automatisch. Als het nodig is om de batterijen te vervangen zal de detector het systeem informeren. Als batterijen vervangen wordt weergegeven moeten deze zo snel mogelijk vervangen worden (binnen een week).
Voordat de batterijen worden vervangen moet de ontvanger (control panel) in de modus gezet welke het openen van de detector toelaat (User of Programming modus).
Gebruik alleen AAA alkaline batterijen van hoge kwaliteit voor vervanging
Let op: Vernietig batterijen veilig afhankelijk van het type en de lokale regelgeving. Ondanks dat dit product geen schadelijke materialen bevat raden wij aan het product na gebruik direct naar de fabriek of verkoper te retourneren.

7 Probleem oplossing

Probleem  Waarschijnlijke oorzaak Oplossing
Detector geeft vals alarm Lager detectie gebied is onnodig lang. Stel het detectiegebied goed in.
Detectie gebied ontvangt reflectie van de reflector, zonlicht, auto licht, etc.  Verwijder de reflector, scherm het gebied bloodgesteld aan de reflectie van het licht af of verander de positie van de detector.
Er is een hittebron in de omgeving die voor snelle temp. wisseling kan zorgen (oven, kachel, etc.) Verwijder de bron van hitte of verander de positie van de detector
Er is een bewegend object in het gebied (kleding op de waslijn, planten, etc.) Verwijder het bewegende object of verander de positie van de detector.
Af en toe geen detectie Detectie gebied is niet goed ingesteld Stel het detectie gebied juist in.
Gevoeligheid is te laag Verander de gevoeligheid naar medium (M) of high (H).
Detector werkt niet Laag batterijniveau Vervang de batterij
LED licht niet op Zet de LED switch op AAN
LED licht wel op maar geen reactie op het controle paneer Het controle paneel is buiten bereik, controleer de batterij, probeer of de detector of het controle paneel te verplaatsen.

8 Specificaties

Voeding 3.6 V - 1 x AA batterij Lithium
Levensduur batterij ongeveer 2 jaar
Frequentie 868 Mhz
RF sterkte < 10 mV
Bereik max. 300 m (open gebied)

Specificatie van de Optex VX 402R detector
Detectie methode Passief infrarood
Bereik 12 m / 90° ; 14 segmenten
Bevestigingshoogte 0.8 – 1.2 m
Detectie snelheid 0.3 – 1.5 ms-1
Batterije besparings timer 5 or 120 seconden
LED indicator alleen in de test modus

Omgevingsklasse IV (EN 50131-1)
Werkings temperatuur -20°C to +50°C
Waterbestendig IP54
Luchtvochtigheid 95%
Afmetingen 198 x 80 x 108 mm

Veiligheids niveau 2 (EN 50131-1)
Kan gebruikt worden volgens ERC/REC 70-03

JA-89P