WJ-80

Serviceuitleg voor WJ-80

1 Installatie

Installatie mag alleen geschieden door installateurs met een certificaat uitgegeven door een geautoriseerde distributeur. De module moet geplaatst worden binnen het beveiligde gebied. (Bij voorkeur dicht bij en deur met een elektrisch slot)
Open de behuizing door middel van de schroef en verwijder de printplaat (2 klemmetjes losmaken) Monteer de achterzijde van de behuizing op de gekozen plaats., Zet de printplaat weer terug en verbind de kabels (Zie afbeelding). Verbind de voeding als pas nadat de bedrading is gelegd en de DIP switches zijn ingesteld

2 Aansluitingen+U, B, A, GND Verbind met de corresponderende aansluitingen in de centrale
Codepaneel/kaartlezer – Er kan max. één JA-80H of JA-80N module aangesloten worden.
+12V - rood (voeding max. 60mA)
D0 - groen (DO data van Wiegand 26b)
D1 - bruin (D1 data van Wiegand 26b)
TMP - grijs (SABOTAGE ingang. Schakelt als GND los gekoppeld wordt.)
BZR - Geel (output om de buzzer van het codepaneel te activeren door deze naar GND te brengen, max. 10mA)
GND - Blauw en wit (aarde)
OPN - Activeren input - Het aarden van deze aansluiting zal de relais activeren voor een door DIP switch nr. 3 bepaalde tijd. Kan worden gebruikt voor een drukknop om van binnen uit een deur te openen.
Een ander codepaneel/kaartlezer kan gebruikt worden als het
gebruik maakt van het Wiegand 26b protocol. Jablotron kan alleen
de correcte werking van dat apparaat niet garanderen.
Elektrisch deurslot uitgang.
+E , GND een voeding om een elektrisch slot te activeren. (De stroom op lange termijn is gelimiteerd door een weerstand en de interne energie puls word gevoed door een condensator). De uitgang is geoptimaliseerd voor de Jablotron Z8-12V deurslot.

3 De aangesloten codepaneel/kaartlezer functies

Voor correcte werking van de WJ-80 module moet de back-up batterij van de CCS zijn aangesloten. De basisfunctie van het codepaneel/kaartlezer is bepaald door DIPswitch nr. 1:
OFF = Het codepaneel/kaartlezer werkt als een bedieningspaneel en kan dus gebruikt worden om het alarmsysteem te bedienen en programmeren. De uitgangsrelais kan in deze mode alleen geactiveerd worden door de programmeerbare PGY uitgang van de centrale (Als DIPswitch 2 aan(ON) is. De duur van activatie wordt bepaald door DIPswitch nr. 3)
ON = Het codepaneel/kaartlezer activeert alleen het deurslot. (Externe overbrugging) Dit betekend:
De deur wordt geopend door: een geldige code/kaart, de OPN aansluiting naar aarde brengen, en, als DIPswitch nr. 2 aan(ON) is, het aansturen van de PGY uitgang (Dit kan gebruikt worden om de deur te openen dmv code *9 op het codebedienpaneel).
· Als het slot wordt geopend (dmv bovengenoemde methoden) als het alarmsysteem aan is zal de ingangsvertraging starten (net als een melder in een vertraagde zone).
· Als het externe codepanee/kaartlezer in deze mode staat dan kan deze niet gebruikt worden om het systeem mee aan of uit te zetten of om programmatie uit te voeren. Het kan echter gebruikt worden om codes of kaarten toe te voegen op de zelfde manier als het centrale bedieningspaneel (bv het *6 invoer).

4 De JA-80H's deurbel functie

De toets linksonder op het codepaneel kan gebruikt worden als deurbel als een JA-80L draadloze sirene is geïnstalleerd. Als deze functie is gewenst dan moet de deurbel knop bij de JA-80L aangemeld worden (door de deurbel knop in te drukker al de sirene in de inleermode staat). Als de deurbel functie gebruikt word mag de behuizing van de WJ-80 afgeschermd worden door metalen delen die radio signalen kunnen blokkeren.

5 Configureren van het codepaneel voor werking met WJ-80

Als het JA-80H codepaneel of de JA-80N kaartlezer is verbonden met een Oasis centrale en het geheel werd niet zoals hierboven beschreven dan is waarschijnlijk het paneel niet correct ingesteld. (fabrieksinstelling) Volg dan de instructies in de handleiding van het codepaneel/kaartlezer.

6 Voorbeeld van bedrading

WJ-80