Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Door AlarmsysteemExpert, 7 oktober 2019

  Nieuwe ontwikkelingen van AJAX Systems

  Nieuwe ontwikkelingen van AJAX Systems

  Onlangs hebben we kennis kunnen maken met de nieuwste ontwikkelingen bij AJAX Systems, fabrikant van één van de populairste draadloze beveiligingssystemen ter wereld. Het blijkt dat goed geluisterd wordt naar de wensen van de markt.

  De een paar jaar geleden nog volstrekt onbekende Oekraïense fabrikant AJAX Systems ontwikkelde zich in acht jaar tijd tot een multinational met activiteiten in 78 landen en zo’n 600 medewerkers, waarvan ruim 100 ontwikkelaars. Dit vooral dankzij het bijzonder aantrekkelijke design van de in hoogglans wit of zwart gelakte componenten, maar ook door de hoogwaardige technologie die gebouwd is rond een veelzijdige app. Ajax Systems is als merk nu zo’n twee jaar in de Benelux op de markt en heeft de populariteit in die korte tijd enorm zien stijgen.

  Nieuwe ontwikkelingen
  AJAX Systems presenteerde als eerste een aantal nieuwe ontwikkelingen, zoals de paniekzender waaraan een programmeerbare functieknop is toegevoegd. Daarmee kan de verlichting of een rolluik worden bediend, maar er is ook een compleet scenario van handelingen in te programmeren. Nieuw is ook een buitendetector met twee PIR-elementen, die beide moeten reageren om onnodig alarm door bijvoorbeeld dieren te voorkomen. De nieuwe gordijndetector met een detectiebereik van 5º is nu nog alleen voor binnen geschikt, maar volgend jaar komt er een weersbestendige versie. Inbrekers worden dan al gedetecteerd als zij het beveiligde object naderen.
  Het kan gebeuren dat mensen bij afwezigheid ramen op de kierstand willen laten staan. Met de nieuwe detector DoorProtect kan dat. Deze overbrugt het magneetcontact en gaat in alarm als het raam gesloten of verder geopend wordt.
  In ontwikkeling is een hub (dat is het knooppunt van elke installatie) die gevoed kan worden met 12V en zo geschikt is voor bewaking van auto’s, boten en caravans. Voor winkeliers komt er een paniekknop waarmee scenario’s in gang gezet kunnen worden, zoals het snel sluiten van compartimenten bij een overval. En voor grotere objecten is de nieuwe Hub Plus te gebruiken, die geschikt is voor 25 detectiegroepen, 99 gebruikers en 149 componenten.

  Flinke uitbreidingen
  Daarnaast kondigde AJAX de Motion Cam aan. Dat is een bewegingsmelder die foto’s van de alarmsituatie doorgeeft. Dit gebeurt via een aparte stream op 2,4 GHz, terwijl het alarm via de gebruikelijke 868 MHz loopt. Beide signalen bereiken via de beveiligde AJAX Cloud de smartphone van de gebruiker of de terminal van de meldkamer.
  Er komen ook flinke uitbreidingen op het gebied van domotica en het wordt vanaf 2020 mogelijk om met AJAX-apparatuur een elektromechanisch slot te bedienen. Ook een deurbel/intercom wordt toegevoegd en de draadloze melders zullen vanaf volgend jaar met EN54-certificaat worden geleverd. Bijzonder wordt ook de introductie van een hybride hub, waarop dus ook bedrade detectoren (van andere fabrikanten) aangesloten kunnen worden.

  Plaats een reactie

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »