Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  JA-112E

  Serviceuitleg voor JA-112E

  Bedraad bedienpaneel met RFID

  De toegangsmodule is een component van het JABLOTRON JA-100 systeem. Dankzij het opbouwsysteem is het mogelijk een configuratie samen te stellen, die op de installatiegrootte en de wensen van de gebruikers is afgestemd. Het product is bestemd voor montage door een geschoolde technicus met een geldend Jablotron certificaat.
  De bekabelde toegangsmodule (4) bevat het eerste bedieningssegment (1). Deze configuratie kan met het gewenste aantal JA-192E segmenten uitgebreid worden (tot max. 20 per configuratie).  Afbeelding: 1 – bedieningssegment; 2 – segmenttoetsen; 3 – verlichte activeringstoets; 4 – RFID-module; 5 – klemmen voor opening module;  Afbeelding: 6 – connector aansluiting audio module; 7 – connector bedieningssegmenten; 8 – aansluitklem voor doorverbinding audio module met de centrale; 9 – aansluitklem bus; 10 – serienummer; 11 –sabotageschakelaar

  Installatie
  1. Achter elkaar de vier klemmen aan zijkanten indrukken (zie afb. 1) en de module losmaken van de kunststof achterwand.
  2. Bij installatie van een volgend bedieningssegment als eerst het afsluitkapje aan de bovenkant van het 1e segment afhalen. 
  3. De transparante afdekkapjes van segmenten afhalen (door aan beide zijkanten bij segmenttoetsen met kracht te trekken).
  4. De geleidraad van het segment steeds op de connector van het voorgaande segment aansluiten en deze in elkaar klikken (het beste is de geleidraden altijd draaien, door het segment met 360° te verdraaien – zo raken de draden niet per ongeluk tussen de plastic delen geklemd). Alle gewenste bedieningssegmenten op zelfde manier installeren. Tot slot weer het afsluitkapje terugzetten (inklikken). 
  5. De kabel door de kunststof achterwand trekken en de achterwand met segmenten op de gekozen plaats vast schroeven. Bij gebruik van meerdere bedieningssegmenten ook de segmenten tegen de muur vast zetten (kies het aantal schroefjes naar behoefte).
  6. Buskabel op de aansluitklem aansluiten (9). 

  Voor het aansluiten van de BUS moet het systeem van de voeding zijn losgekoppeld.

  7. Toevoer voor segmenten op de interne connector van de module aansluiten (7). 
  8. RFID-module in de configuratie inklikken.
  9. Verder de handleiding voor installatie van het centrale opvolgen. Basisstappen:
  a. Na het aanzetten knippert het gele signaallichtje omdat de module niet in het systeem is ingelezen. 
  b. In het F-Link programma op de kaart Randapparaten de vereiste positie kiezen en met de Inlezen toets de leermodus opstarten.
  c. De verlichte activeringstoets (3) indrukken, waardoor de module leert en het gele lichtje zal doven. 
  10. Nadat de montage klaar is, in de afdekkapjes van de segmenten de omschrijvingetiketten plaatsen en de kapjes dichtdoen. Omschrijvingetiketten worden als onderdeel van het F-Link programma geprint (kaart Randapparaten, op positie van de RFID-module – Interne instelling).  Afbeelding: omschrijving etiket in het bedieningssegment plaatsen.

  Eigenschappen instellen
  Dit wordt door het F-Link programma gedaan – kaart Randapparaten. Op de positie van de RFID-module Interne instelling gebruiken. De onderhavige configuratie verschijnt, met mogelijkheid de eigenschappen ervan in te stellen. Individuele segmenten kunnen de gewenste functies toegekend krijgen (bediening secties, signalering staat van secties, alarm slaan, bediening PG-uitgang, signalering van staat PG-uitgang, etc.). Details zijn in het F-Link programma te vinden.

  Configuratie wijzigen
  Als de configuratie van segmenten gewijzigd moet worden, trek deze uit elkaar op de plaats van de verbinding, aan de zijkanten (aan de kant van de toetsen).
  Technische parameters
  Voeding vanuit de bus van het centrale (9…15 V)
  Stroomverbruik bij stand-by (rust) 10 mA
  Stroomverbruik voor keuze van kabel 15 mA
  Elk toegevoegd bedieningssegment 0,5mA
  Werkfrequentie RFID 125 kHz
  Bereik werktemperaturen -10 t/m +40 °C
  Omgeving conform CSN EN 50131-1 II. binnen, algemeen
  Classificatie graad 2
  conform CSN EN 50131-1, CSN EN 50131-3,
  Voldoet verder aan CSN ETSI EN 300330, CSN EN 50130-4
  CSN EN 55022, CSN EN 60950-1
  Voorwaarden voor exploitatie CTÚ nr. VO-R/10/09.2010-11

  Product JA-112E is ontworpen en gefabriceerd in overeenstemming met de daarop toe te passen bepalingen: Regeringsbesluit nr. 426/2000 Sb. in de tekst van later afgekondigde voorschriften, mits gebruikt volgens de bestemming. 

  Opmerking: Hoewel dit product geen schadelijke materialen bevat, niet in het huisafval deponeren, maar op de voor elektronische afval bestemde verzamelplaats afgeven. 

  Contact

  Social media

  4.72Review LogoWij scoren een 4.72 op Trusted Shops

  Alarmsysteemexpert.nl

  Edisonweg 12
  4207 HG Gorinchem


  Nederland Bekijk op Google Maps

  [email protected]
  Kvk: 69433550

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking