Bel met één van onze experts!

+31 (0)85-0160316

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

180/360 graden camera

Wanneer u met weinig camera’s een zo groot mogelijk deel van een ruimte wilt bewaken is een 360 graden camera een uitstekende optie. Doordat u alle richtingen tegelijk in de gaten kunt houden is dit type camera ideaal voor praktische toepassingen in de detailhandel en bij banken, of in commerciële en industriële omgevingen. Bij AlarmsysteemExpert vindt u verschillende hoogwaardige modellen 360 graden camera’s voor een uitstekende prijs. Daarnaast hebben wij ook enkele 180 graden camera’s ter beschikking.

360 of 180 graden camera

U kunt kiezen uit een 360 of 180 graden camera, maar welke variant is in uw situatie het meest geschikt? Een 360 graden camera kan natuurlijk een groter deel van de omgeving opnemen in vergelijking met een 180 graden camera. Een 180 graden camera is daarentegen ideaal voor kleinere ruimtes. Door een 360 of 180 graden camera van Hikvision op een strategische plaats te gebruiken kunt u het aantal bewakingscamera verminderen. Laat u daar echter wel goed over adviseren! Hoewel 360 graden camera’s tegenwoordig een uitstekende kwaliteit produceren, is er minder detail op de beelden te zien dan bij een meer traditionele HD IP camera, zoals een PTZ camera, bullet camera of dome camera.

Hoe werkt een 180/360 graden camera?

Een 180 of 360 graden camera werkt over het algemeen met één of meerdere fisheye-lenzen, waarvan het kromme beeld met software direct weer wordt ‘rechtgetrokken’. Dit beeld kan eventueel ook gesplitst worden, zodat u met een enkele 360 graden camera hetzelfde resultaat heeft als met twee of meerdere traditionele camera’s. Het voordeel van zogeheten ‘single lens/single sensor’ systemen is dat deze geen blinde vlek onder het montagepunt hebben. Hiervan is wel sprake bij systemen waarbij meerdere camera’s gebruikt worden om een beeld van 360 graden te maken.

180/ 360 camera buiten

Zeker wanneer u een wijde omgeving wilt monitoren is een 360 graden camera voor buiten een prima keuze. Dankzij infrarood lampen en een dag/nacht-filter kan ook ‘s nachts een gedetailleerd beeld worden weergegeven. Voor een 360 graden camera die u buiten wilt gebruiken is het belangrijk dat deze minimaal een IP66 classificatie heeft. Deze classificatie geeft aan dat een camera bestand is tegen zware weersomstandigheden, zoals stortregen.

360 graden camera kopen

Ontvangt u graag eerst een offerte of wilt u bijvoorbeeld eerst meer informatie voordat u een 360 graden camera gaat kopen? Kom dan langs bij onze showroom in Gorinchem of neem contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag met advies op maat! Zo kunnen wij ook helpen met de installatie en onderhoud van één of meerdere camera’s. Om een uitstekende 360 graden camera te kopen bent u bij AlarmsysteemExpert dus zeker aan het juiste adres!