Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Door AlarmsysteemExpert, 13 januari 2019

  Ajax Alarmsysteem; Meest gestelde vragen

  functionaliteit

  Wat kan ik doen met mijn Ajax-systeem?

  Ajax kan eenvoudig worden uitgebreid met toegangs-, brand- en overstromingsdetectoren, evenals relais voor het op afstand beheren van elektrische apparaten. U kunt afzonderlijke apparaten aanschaffen en toevoegen aan het systeem. Detectoren kunnen worden verbonden met een paar stappen in de gratis mobiele app.

  Werken Ajax-apparaten echt zo ver weg van de hub?

  We hebben de maximale afstand tussen de hub en detectoren in de open ruimte getest, en deze bereikt echt 2000 meter. Uw ervaring kan variëren, aangezien muren, plafonds en andere barrières die afstand verkorten. Als u het niet zeker weet, kunt u een radiotest uitvoeren met de app Ajax Security Systems om de signaalsterkte te bepalen voordat u detectoren installeert.

  Hoe vaak moeten apparaatbatterijen worden vervangen?

  Ajax-apparaten worden gevoed door batterijen, niet door het netwerk, en dat is hoe bedrade systemen werken. Met dat in gedachten hebben we een speciaal energiezuinig radioprotocol ontwikkeld dat ervoor zorgt dat ze uw huis of kantoor zo lang mogelijk beschermen - tot 7 jaar.

  Hoe weet ik of de batterij van een apparaat leeg raakt?

  Zodra de batterij een kritiek niveau bereikt, stuurt Ajax u een melding. Als u nieuwsgierig bent, kunt u altijd de batterijniveaus op elk gewenst moment in de apparaatinstellingen controleren.

  Hoe bedien ik het Ajax-beveiligingssysteem?

  De gemakkelijkste manier om te controleren is om de gratis Ajax Security System-applicatie voor iOS en Android te gebruiken. Met de app kun je het systeem inschakelen / uitschakelen en je apparaten in de gaten houden (inclusief informatie over de signaalstatus, batterijniveau en temperatuur). Het systeem kan ook worden bediend met Ajax SpaceControl en / of KeyPad.

  Zal mijn kat of robot een alarm laten afgaan?

  Ajax-apparaten gebruiken een digitaal algoritme om menselijke bewegingen te detecteren. Zolang uw huisdieren kleiner zijn dan 50 centimeter (19,5 inch) en 20 kilogram (44 lbs), mogen ze uw Ajax-detectoren niet laten afgaan.

   

  Kan ik systeemgebruikers toevoegen en verwijderen?

  Ja, als u een beheerder bent met volledige toegang tot de systeeminstellingen. U kunt maximaal 50 gebruikers toevoegen aan de Ajax-hub. Het kunnen familieleden, vrienden, buren, collega's of zelfs een beveiligingsbedrijf zijn.

  Ondersteunt Ajax videobewaking?

  Camera's van derden kunnen via de app op het Ajax worden aangesloten. Je kunt bijna elke camera kiezen, mits deze RTSP-videostreaming ondersteunt.

  meldingen

  Hoe waarschuwt Ajax voor een noodgeval?

  Ajax stuurt waarschuwingen via pushmeldingen, sms-berichten of oproepen naar de systeemeigenaar. U kunt uw meldingsvoorkeuren kiezen in de mobiele app.

  Hoe stuurt Ajax zo snel meldingen?

  De hub bewaakt constant de melders en rapporteert regelmatig terug naar de hub. Als een detector wordt geactiveerd, verzendt deze die informatie onmiddellijk. De hub stuurt vervolgens een waarschuwing naar de smartphone van de systeemeigenaar en / of naar een centraal meldpunt. Dit alles gebeurt in slechts enkele milliseconden.

  Sabotage voorkomen

  Wat gebeurt er als het internet uitgaat?

  In de offlinemodus werkt Ajax op dezelfde manier als andere professionele beveiligingssystemen: detectoren controleren de situatie en sturen informatie naar de hub. Als er gevaar dreigt, laten de sirenes van het systeem u dit weten.

  Als er een stroomstoring is, word ik dan onbeschermd?

  Nee. Ajax blijft uw huis bewaken, zelfs tijdens black-outs. Alle detectoren werken op batterijstroom en er is een back-upbatterij in de hub geïnstalleerd. Het biedt tot 16 uur betrouwbare werking. Zodra uw huis weer stroom krijgt, laadt de hub automatisch de reservebatterij op.

  Kan Ajax gehackt worden?

  Ajax heeft een gesloten detectiesysteem. We hebben hacker geëlimineerd door standaardalgoritmen en oplossingen te vervangen door een eigen uitvinding. We ontwikkelen zelf software en we hebben Jeweler radiocommunicatietechnologie gecreëerd met multi-level bescherming vanaf nul. Het Hub OS Malevich real-time besturingssysteem is immuun voor virussen en ons eigen IoT-protocol elimineert de haalbaarheid van het gebruik van onze apparatuur in botnetnetwerken. Om toekomstige aanvallen effectief te voorkomen, voeren we regelmatig penetratietests uit met externe auditors.

  Kan Ajax vastlopen?

  In tegenstelling tot de meeste draadloze en bekabelde beveiligingssystemen, maakt Ajax gebruik van twee communicatiekanalen om meldingen te verzenden - cellulaire communicatie en breedbandinternet. Wanneer er een probleem is met een van de kanalen, schakelt Ajax automatisch over naar de andere. Als een aanvaller het GSM-signaal blokkeert, stuurt het systeem een ​​alarm via Ethernet of Wi-Fi.

  Kan het radiosignaal tussen de hub en apparaten worden geblokkeerd?

  Niet zonder opgemerkt te worden. De hub bestuurt alle systeemdetectoren. Op het moment dat het geen signaal van minstens één van hen ontvangt, wordt een alarm verzonden om gebruikers te informeren over het communicatieverlies. Bovendien rapporteert de hub over hoge geluidsniveaus op het radiokanaal, wat kan wijzen op opzettelijke blokkeerpogingen of andere krachtige interferentie. Bijvoorbeeld de defecte radio-ontvanger van een buurman.
   

   

  Kunnen Ajax-radiosignalen worden onderschept?

  Nee. Alle apparaatgegevens worden gecodeerd met een algoritme met zwevende sleutel voordat ze worden verzonden. Voor extra bescherming heeft elk apparaat een unieke identificatie die vervalsing helpt voorkomen.

  Heb ik een professioneel installateur nodig om het systeem in te stellen?

  Als u wilt, kunt u het systeem zelf instellen. De mobiele app heeft interactieve instructies met aanwijzingen. Aan de andere kant kan een professionele installateur alles optimaal instellen om maximale bescherming te bieden. De keuze is aan u.
   

  Vertrouwelijkheid

  Welke informatie verzamelt Ajax en waarom?

  Ajax verzamelt alleen gegevens die het systeem helpen zijn functies uit te voeren en zijn mogelijkheden te verbeteren. De gegevens zijn gefragmenteerd, geanonimiseerd en gecodeerd over meerdere servers in Europa. Het komt de server binnen via een gecodeerd kanaal en kan niet worden gebruikt zonder toestemming van de gebruiker. 

  Ecologie en gezondheid

  Ik heb gehoord dat radiosignalen de gezondheid van een persoon negatief kunnen beïnvloeden. Is dit waar?

  Er zijn veel dingen die de gezondheid van een persoon negatief beïnvloeden. Onder deze zijn een sedentaire levensstijl, substantie / alcoholmisbruik of een slecht dieet. Onze apparatuur is geen van die dingen. En naast mensvriendelijk te zijn, zijn onze apparaten milieuvriendelijk. We hebben zelfs de EU-certificaten om het te bewijzen.

  Diensten

  Wie reageert op een alarm als ik niet thuis ben?

  In theorie zou je je buren toegang kunnen geven of famlie/vrienden of bekenden die in de buurt wonen. Eventueel kun je hen uitnodigen voor de App als je op vakantie bent bijvoorbeeld.
  Op die manier ontvangen ze ook meldingen en kunnen ze controleren of alles in orde is. Dat gezegd hebbende, raden we aan die verantwoordelijkheid te geven aan beveiligingsprofessionals - Ajax werkt met Particuliere Alarm Centrales (PAC) over de hele wereld.

  Optioneel:
  bel 
  sms 
  pushmeldingen

  Beveiligingssysteem

  Wat kost het gebruik van Ajax?

  Ajax is gratis te gebruiken als u het zelf gebruikt om zelf te controleren. 
  U kunt zelf bepalen of u gebruik wilt maken van een meldkamer. In dat geval zult u een maandelijks bedrag betalen als u verbinding maakt met een centraal meldpunt/ meldkamer. De kosten zijn afhankelijk van waar u zich bevindt, de grootte en het type van het pand en het aantal gevraagde services.
   
   
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking