Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  JA-150P

  Serviceuitleg voor JA-150P

  Draadloze PIR detector

  Dit product is een onderdeel van het JABLOTRON JA-100 alarmsysteem. Het zorgt voor ruimtelijke detectie van beweging van personen binnen gebouwen. De detectiekarakteristiek kan door gebruik van een alternatieve lens gewijzigd worden. De immuniteit tegen valse alarmen is optioneel, op twee niveaus. De detector heeft een pulsreactie (meldt alleen eigen activering), communiceert draadloos en wordt gevoed vanuit twee stuks alkalische batterijen. Het product is bestemd voor de montage door een geschoolde technicus met geldig Jablotron certificaat.

  Installatie
  De detector kan op een wand of in een hoek van de kamer geïnstalleerd worden. Binnen zijn zichtveld mogen geen voorwerpen zijn die snel van temperatuur veranderen (elektrische kachels, gastoestellen en derg.), geen bewegende voorwerpen (bijv. golvende gordijnen boven een radiator) of huisdieren. Er wordt afgeraden de detector tegenover ramen of reflectoren te installeren, ook niet daar waar de lucht stroom (ventilatie, airco, tochtgaten, niet sluitende deuren en derg.). Voor de detector mogen geen voorwerpen zijn, die het zicht verhinderen.

   

  Afbeelding: 1 – gaten voor de montage op een vlakke muur; 2, 4 – gaten voor de montage in een hoek; 3 – klikklem van de plaat elektronica; 5 – klikklem van de kap;

  1. Open de kap van de detector (door op de klikklem 5 te drukken). Raak de PIR sensor (11) binnen niet aan – om die niet te beschadigen.
  2. Neem de elektronica uit – die zit vast aan de klikklem (3).
  3. Maak in het kunststof achterwandje gaten voor schroeven en plaats het op de muur. De aanbevolen hoogte voor het installeren van de detector is 2,5 m boven de vloer.
  4. Stel naar behoefte de Immuniteit–doorverbinding, zie de instelling van de detector.
  5. Zet de elektronica terug en volg verder de installatiehandleiding van de centrale op. Basisstappen:
  a. De centrale moet over de JA-110R radiomodule beschikken.
  b. In het F-Link programma op de kaart Randapparaten de gewenste positie kiezen en met de Inlezen toets de leermodus opstarten.
  c. Zet de batterijen in (let op de goede polariteit). Met de inzet van de tweede batterij in de detector zal het leersignaal verzonden worden naar de centrale en de detector leert de gekozen positie. Er verloopt de stabilisatie van de detector (kan tot drie minuten duren), te herkennen aan het signaallichtje aan.
  6. Doe de detectorkap dicht en controleer de werking.

   

  Afbeelding: 6 – rood signaallichtje van de activering; 7 – batterijen; 8 – instelbare doorverbinding van de Immuniteit; 9 – serienummer; 10 – sabotageschakelaar; 11 – PIR sensor;

  Opmerkingen:
  Als u de detector in de ontvanger wil laten leren nadat de batterij al aangesloten was, koppel de batterij als eerst los, druk daarna op het schermcontact (10) en laat het weer los (om de restenergie te verbruiken) en laat dan pas de detector leren.
  De detector kan in het systeem ook door het ingeven van het serienummer (9) leren, via het F-Link programma, of via het toetsenpaneel (of via lezer van streepcode). Men moet alle cijfers onder de streepcode ingeven (1400-00-0000-0001).

  Detector instellen
  Niveau immuniteit kan ingesteld worden met de doorverbinding op de elektronicaplaat in de detector en bepaalt de immuniteit tegen valse alarmen. NORM (fabrieksinstelling) combineert de basisimmuniteit met een snelle reactie. HIGH is verhoogd en verschaft een betere immuniteit, maar de detector reageert langzamer.
  Werkmodi van de detector
  De detector heeft 2 modi, die aangegeven worden door één of twee keer knipperen bij het inzetten van de batterij.

  Één flits betekent dat de detector in de modus Smartwatch werkt, bestemd voor permanent bewaken van beweging in de afgegrensde ruimte. Als er permanent beweging gedetecteerd wordt, worden drie meldingen verzonden, steeds na 20s, daarna wordt de volgende melding pas na 2 minuten verzonden. Als er geen permanente beweging gedurende 10 minuten gedetecteerd wordt, gaat weer de modus van drie meldingen steeds na 20s in.

  Twee flitsen betekenen de Één-minuut-interval modus. Nadat beweging gedetecteerd werd, gaat de detector voor 1 minuut slapen, na verloop van deze tijd is die opnieuw actief gedurende de hele tijd tot de volgende detectie.
  De werkmodus wordt zodanig bepaald dat u bij het inzetten van de batterijen het schermcontact van de detector (10) ingedrukt houdt, zet de batterij in en na 3 - 5 seconden loslaten. De detector knippert één of twee keer afhankelijk van de actueel ingestelde modus. Vanuit de fabriek is de Smartwatch modus ingesteld.

  Detector testen
  Gedurende 15 minuten na het sluiten van de detectorkap indiceert het signaallichtje elke beweging en meldt het bij de centrale. Na verloop van deze periode gaat de detector over in de modus die gekozen werd bij het inzetten van de batterij.
  De werking van de detector kan ook m.b.v. het F-link programma gecontroleerd worden, in de boekmark Diagnostiek.
  Batterijen in de detector vervangen
  Het systeem rapporteert automatisch dat de batterijen leeglopen. Voordat de batterijen in de detector vervangen worden, moet het systeem overschakelen naar de Servicemodus (anders wordt sabotagealarm opgeroepen).
  Detectiekarakteristiek
  Vanuit de fabriek is de detector van de 110°/12m lens voorzien. De ruimte is gedekt door 3 waaiers (gordijnvelden) – zie de volgende afbeelding.

   

  De karakteristiek kan gewijzigd worden door gebruik van een alternatieve lens:

   

  JS-7904 is voor lange gangen bestemd, heeft een bereik tot 20m
  Met deze lens kan het hogere niveau van de analyse niet gebruikt worden!
  JS-7906 heeft alleen het bovenste gordijnveld van 120°/12m en dekt niet de vloer (kan beweging van kleine dieren over de vloer elimineren)
  JS-7901 verticaal gordijnveld – dekt niet het oppervlak, maar creëert een detectiewand (er kan een barrière bepaald worden, elke overschrijding ervan wordt gemeld)

  Opmerking: na vervanging van de lens controleren, of de detector de ruimte goed dekt (een verkeerd geïnstalleerde lens kan een detectiefout veroorzaken).

  Technische parameters
  Voeding 2 st. alkalische batterij AA (LR6) 1,5 V 2400mAh
  Typische levensduur batterij ca 2 jaar (het langst in de
  smartwatch modus)
  Communicatieband 868,1 MHz, protocol JABLOTRON
  Communicatiebereik ca 300 m (vrij terrein)
  Geadviseerde installatiehoogte 2,5 m boven de vloer
  Detectiehoek / detectiedekking 110° / 12 m (met basislens)
  Afmetingen 95 x 60 x 55 mm
  Classificatie graad 2
  conform EN 50131-1, EN 50131-2-2,
  Omgeving conform EN 50131-1 II. binnen, algemeen
  Bereik werktemperaturen -10 t/m +40 °C
  Voldoet verder aan EN 50130-4, EN 55022

  Product JA-150P is ontworpen en gefabriceerd in overeenstemming met de daarop toe te passen bepalingen: Regeringsbesluit nr. 616/2006 Sb., mits gebruikt volgens de bestemming. Originele verklaring van overeenstemming is op www.jablotron.cz in de sectie advisering te vinden.

  Opmerking: Hoewel dit product geen schadelijke materialen bevat, niet in het huisafval deponeren, maar op de voor elektronische afval bestemde verzamelplaats afgeven. 

  Contact

  Social media

  4.72Review LogoWij scoren een 4.72 op Trusted Shops

  Alarmsysteemexpert.nl

  Edisonweg 12
  4207 HG Gorinchem


  Nederland Bekijk op Google Maps

  [email protected]
  Kvk: 69433550

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking