Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  JA-81F

  Serviceuitleg voor JA-81F

  1 Installatie

  Installatie mag alleen geschieden door een gecertificeerde monteur goedgekeurd door een geautoriseerde distributeur.
  Het bedieningspaneel is alleen voor binnen gebruik, bij voorkeur bij een toegangsdeur. Vermijd plaatsing vlak bij metaal wat draadloze communicatie kan storen.

  1. Open de behuizing Door aan de onderkant de lip in te drukken doormiddel van een schroevendraaier
  2. Plaats de achterkant op de gewenste locatie
  3. Installeer de externe bedrade detector (als het nodig is) leidt de kabel door de achterbehuizing en verbindt hem met de IN en de GND aansluitingen.
  4. Meld het bedieningspaneel aan bij de centrale (Zie installatie handleiding van de centrale):
  · Ga naar de inleer mode in de centrale (als er nog geen bedieningspaneel aanwezig is, sluit de reset link even kort op de hoofdprintplaat in de centrale of, als er al een bedieningspaneel aanwezig is, druk dan op de 1 in de service mode).
  · Plaats de batterijen in het bedieningspaneel om te beginnen met in te leren.
  · U verlaat de inleer mode door op de # toets te drukken.
  5. Verbindt het bedienpaneel weer met de achterbehuizing
  6. Instructies over het gebruik van het bedieningspaneel kunt u vinden in de handleiding van de centrale.

  2 Slaapmode van het bedieningspaneel

  Zolang het bedieningspaneel door batterijen gevoed wordt zal deze zichzelf uitschakelen na 20 seconden inactiviteit (15 minuten in service stand) om zo energie te sparen. Het bedieningspaneel wordt geactiveerd door: Het openen van het klepje, het drukken van een toets of het activeren van een aangesloten externe sensor.

  3 Optionele AC adapter

  Als het bedieningspaneel gevoed wordt door een AC adapter (model: Jablotron DE02-12 – voor +U en GND aansluitingen), zal het bedieningspaneel zich niet uitschakelen na 20 seconden inactiviteit. Als de adapter wordt gebruikt moeten de batterijen in het bedienpaneel blijven. Zet de AC adapter pas aan nadat het paneel is geactiveerd door batterijen en de 2 helften van de behuizing en achterkant op elkaar zitten.

  4 Communicatie van het bedienpaneel testen

  In de service mode, kan de centrale het radio signaal van het bedienpaneel controleren, en de sterkte van het signaal meten. Om het signaal van het bedieningspaneel te testen, kunt U de IN ingang activeren of zijn sabotage schakelaar activeren.

  Let op: De centrale meet de signaal sterkte van het signaal verstuurd door het bedieningspaneel. Het is onmogelijk om bij het bedienpaneel de signaal sterkte te meten verstuurd door de centrale. Als het bedienpaneel geen communicatie meer heeft met de centrale (bv als de centrale beschadigd is) dan geeft het bedieningspaneel een communicatie fout aan. Als U en centrale opnieuw aanzet met een aangesloten bedieningspaneel en het bedieningspaneel functioneert niet, raden wij aan om de batterijen te verwijderen en opnieuw te plaatsen.

  5 Uitschakelen van de sabotage schakelaar.

  De PgX output kan aan en uit worden geschakeld doormiddel van 5 seconden lang het Ü (aan) en het # (uit) ingedrukt te houden. De functie van de PgX moet via het de centrale worden ingesteld. Een lange toon bevestigt de instelling.

  6 Tekst wijzigen op het bedienpaneel

  Het is aanbevolen om gebruik te maken van een PC met OLink software om de tekst in te stellen. Om de aangepaste tekst van de PC naar het bedienpaneel te verplaatsen zal het bedienpaneel met batterijen verbonden moeten worden met het Oasis systeem doormiddel van een bus kabel met de centrale en nog een kabel van de centrale naar de PC of direct met de PC.
  De benamingen kunnen worden ingevoerd via het bedienpaneel in het ''Edit Tekst'' menu – zie voor deze de installatie handleiding van de centrale. De ingevoerde tekst wordt alleen opgeslagen in het bedienpaneel welke wordt gebruikt voor gegevens invoer.

  7 Vervangen batterijen

  Het systeem controleert de status van de batterijen en als ze bijna leeg zijn zal de gebruiker en/of de installateur gewaarschuwd worden. Het bedieningspaneel blijf werken en zal een batterij laag indicatie geven. De batterijen moeten binnen 1 week vervangen worden door een gekwalificeerde installateur met het bedieningspaneel in de service mode
  Opmerking: beide batterijen moeten tegelijk worden vervangen en moeten identiek zijn.

  8 Verwijderen van het bedienpaneel uit het systeem

  Als het bedieningspaneel wordt verwijdert uit het systeem zal de centrale dit weergeven. Als U het bedieningspaneel wilt verwijderen moet het paneel eerst worden verwijdert uit de centrale.

  Contact

  Social media

  4.72Review LogoWij scoren een 4.72 op Trusted Shops

  Alarmsysteemexpert.nl

  Edisonweg 12
  4207 HG Gorinchem


  Nederland Bekijk op Google Maps

  [email protected]
  Kvk: 69433550

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking