Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Hoe werkt een alarmsysteem?

  showroom

  Er bestaan verschillende manieren - en combinaties daarvan - om uw eigendommen te beveiligen. Een bekende daarvan is uiteraard het alarmsysteem. Deze bevat vaak zichtbare én verborgen onderdelen. Maar hoe werkt nou een alarmsysteem? Waar bestaat het uit en wat is het exacte nut ervan? We zetten het allemaal even voor u op een rijtje:

  • Centrale computer: bij zowel een bekabeld als draadloos alarmsysteem komt een centrale computer kijken, die in de meterkast wordt geplaatst of een andere centrale plek. Dit kunt u zien als het verbindingssysteem tussen alle componenten, zoals bijvoorbeeld de sensoren, beveiligingscamera’s en de meldkamer. Tegenwoordig wordt deze vaak vervangen door een app. Maakt uw systeem gebruik van kabels? Dan is de centrale computer ook verantwoordelijk voor de voeding van de sensoren.
  • Bedieningspaneel: deze kan tegenwoordig verschillende vormen aannemen. Alle meldingen komen hierop binnen en het gehele systeem kan ermee worden in- en uitgeschakeld. Vinden er storingen plaats op uw telefoon- en/of internetverbinding of valt de stroom uit? Dan zult u dergelijke berichten ook binnenkrijgen via dit paneel. Een smart device kan tegenwoordig de plaats van het bedieningspaneel geheel of gedeeltelijk vervangen.
  • Bewegingsmelder: in alle ruimtes waarin dit apparaat wordt geïnstalleerd, neemt het bewegingen waar. Zodra dit gebeurt, maakt de bewegingsmelder een melding aan de centrale computer. Bij AlarmsysteemExpert kunt u voor bewegingsmelders van onder andere Jablotron terecht.
  • Magneetcontact: een slimme manier om ramen en deuren te beveiligen. Het ene deel bevindt zich aan de deur of het venster zelf en het andere aan het kozijn. Zodra het portaal wordt geopend, gaat er direct een signaal uit naar de centrale computer. Uw Ajax alarmsysteem is met diverse draadloze magneetcontact modellen uit te breiden die zich kenmerken door de eenvoudige installatie.
  • Trilsensor: hiermee worden ‘ongewone’ bewegingen opgemerkt. Dat wil zeggen dat het openen van een raam of deur op de gebruikelijke manier geen stof zal doen opwaaien. Maar wordt er een ruit ingegooid, dan geeft deze direct een melding af aan - u raadt het al - de centrale computer, zodat u direct op de situatie kunt reageren.
  • Sirene: eigenlijk behoeft dit onderdeel geen uitleg. Zowel omwonenden als uzelf worden direct op de hoogte gesteld wanneer er een inbraak plaatsvindt.
  • Buitendetectie: een voorbeeld van een efficiënt - maar wel relatief kostbaar - systeem om de aanwezigheid van indringers zo snel mogelijk op te merken. Denk zowel aan de klassieke infraroodstraal die onderbroken wordt als bijvoorbeeld gronddetectie die, zoals de naam al weggeeft, in de bodem wordt geplaatst. Wanneer hier meer of minder druk op komt te staan dan gewoonlijk is, krijgt uw alarmsysteem direct een melding.
  • Beveiligingscamera: zowel binnen als buiten uw bedrijfspand of woning kunt u camera’s ophangen die haarscherpe beelden via een IP camera van uw directe omgeving opleveren. Uiteraard kunt u direct op de gebeurtenissen zoals ze worden weergegeven reageren maar ze zijn ook bedoeld om indringers te herkennen en opsporing te vergemakkelijken. Dankzij IP camerabewaking van onder andere Dahua en Hikvision kunt u altijd en overal waar u wilt de beelden van uw beveiligingssysteem bekijken.
  • Rook- en koolmonoxidemelder: de naam zegt het eigenlijk al direct. Dit onderdeel geeft een signaal af wanneer er brandgevaar uitbreekt.

  Per artikel kunt u op onze overzichtelijke wijze snel en efficiënt alle eigenschappen aflezen! Zo weet u precies of en hoe u het aan uw alarmsysteem kunt toevoegen.

  Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?

  Wanneer u bovenstaande heeft doorgelezen, weet u eigenlijk al precies hoe een draadloos alarmsysteem werkt. Het grote verschil is dat de onderdelen hiervan werken op batterijen en ja, die zult u na verloop van tijd moeten vervangen. Dat is dan ook het enige nadeel eraan: zodra de batterijen op beginnen te raken en nieuwe exemplaren nodig zijn, wordt u direct op de hoogte gesteld. Draadloze alarmsystemen kenmerken zich, naast een algeheel gebrek aan kabels, ook wegens de betrekkelijk eenvoudige installatie.

  Top 5 alarmsystemen:

  Welk alarmsysteem kiezen

  Welk alarmsysteem kiezen

  Welk alarmsysteem kiezen

  Welk alarmsysteem kiezen

  Welk alarmsysteem kiezen

  Tips bij het kiezen

  AlarmsysteemExpert geeft u graag tips bij het kiezen van uw alarmsysteem. Om het gemakkelijker te maken kunt u zichzelf de volgende keuzes stellen:

  • Welk verbindingstype wil ik?
  • Hoe uitgebreid moet mijn systeem zijn?

  Hoe lang gaat een alarmsysteem mee?

  Nu weet u hoe een alarmsysteem uw woning of pand kan beveiligen. Maar hoe lang gaat een alarmsysteem precies mee? Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Degelijk onderhoud is daar een van. Werken de onderdelen nog allemaal? Geven de lenzen van uw Hikvision Turbo camerabewaking nog wel scherp beeld? Moet bekabeling worden vervangen, sensoren nagekeken of software een update krijgen? Dit laatste is in ons huidige digitale tijdperk van groot belang. Zo wilt u ook zeker weten dat nieuwe camera’s op uw oude beveiligingssysteem aan te sluiten zijn. Dit zal met onze handige Dahua HDCVI camerabewaking niet heel veel problemen opleveren. De digitale camera’s namelijk op uw analoge systeem aan te sluiten en geven dan alsnog een perfect beeld!

  Bij AlarmsysteemExpert kunnen we u van harte aanbevelen om uw alarmsysteem goed te leren kennen en de ontwikkelingen op soft- en hardwarematig gebied in de gaten te houden. Zo weet u direct of uw beveiliging aan een update dan wel vervanging toe is.

   

  ✔ Installatie & Service afdeling✔ Showroom in Gorinchem   ✔ Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist

   

  Contact

  Social media

  4.72Review LogoWij scoren een 4.72 op Trusted Shops

  Alarmsysteemexpert.nl

  Edisonweg 12
  4207 HG Gorinchem


  Nederland Bekijk op Google Maps

  [email protected]
  Kvk: 69433550

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking