Bel met één van onze experts!

+31 (0)85 016 03 16

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Wat fijn dat apparatuur ons veilig kan doen voelen. Techniek staat immers voor niets! Maar hoe werkt een alarmsysteem dan precies? Dat hangt af van waar uw set uit bestaat. Zo kunt u kiezen voor camera’s die op een netwerk zijn aangesloten en bepaalde plekken en hoeken in beeld brengen die extra veel aandacht vereisen. Wellicht is dit het geval omdat de plaatsen inbraakgevoelig zijn of veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Verder bestaan er diverse lampen en sensoren die u op uw alarmsysteem kunt aansluiten. Laatstgenoemden zijn er niet alleen om personen op te merken maar ook een te grote hoeveelheid aan gas of water. Ook diverse bewegingsgevoelige alarmen en sirenes behoren tot de mogelijkheden. Wilt u gerichte antwoorden over hoe een specifiek alarmsysteem werkt? Neem dan contact met ons op en onze experts zullen u verder helpen!

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?

Apparaten functioneren meestal op batterijen of worden op het stroomnet aangesloten. Hoe werkt dan een draadloos alarmsysteem? De term ‘draadloos’ wil hier zeggen dat de losse componenten wel met een steker zijn ingeplugd, maar verder draadloos met wifi via uw router met elkaar in verbinding staan in een afgesloten netwerk. Zo heeft u direct live toegang tot alle beelden en meldingen die u via uw IP camera of andere componenten binnenkrijgt. U kunt uw draadloze Ajax alarmsysteem - of dat van een ander merk uit ons ruime aanbod - uitbreiden zoveel u wilt. Zo ervaart u een optimaal gevoel van veiligheid!

Hoe lang gaat een alarmsysteem mee?

Er is één vraag die we telkens in onze schoot krijgen geworpen, namelijk: hoe lang gaat een alarmsysteem precies mee? Dat is onder andere afhankelijk van onderhoud. Zo is het altijd verstandig om, om de zoveel tijd eens te controleren of alle onderdelen nog naar behoren werken. Functioneert de temperatuur-, rook- en bewegingsdetectie van uw alarm bijvoorbeeld nog helemaal naar behoren? Zo ja, dan hoeft u niets te doen. De duurzaamheid van uw alarmsysteem kan ook softwarematig worden beïnvloed. Soms voldoet het bijvoorbeeld niet aan de huidige systeemeisen en moeten één of meerdere onderdelen worden vervangen. Daarom is het aan te raden uw alarmsysteem goed te leren kennen en de ontwikkelingen eromheen goed in de gaten te houden. Op deze manier kunt u extra lang van uw beveiliging profiteren!