• Incl.Excl.
  • 0
  • Incl.Excl.
  • 0
    Showroom in Gorinchem

Welke poort gebruikt mijn IP camera?

Niets lijkt in deze digitale tijden nog zonder internet te kunnen. En zolang alles werkt is dat niet zo erg maar het inschakelen van diverse apparaten kan nog een hele kunst zijn. Afhankelijk van hoeveel verstand van zaken de klanten van AlarmsysteemExpert hebben, komt bij ons af en toe de vraag welke poort gebruikt mijn IP camera? binnen. Terwijl anderen niet precies snappen wat een poort nou eigenlijk is! Maar dat is helemaal niet erg. Want gelukkig heeft u ons om dit soort zaken inzichtelijk te maken wanneer u bijvoorbeeld uw Dahua IP camerabewaking gaat instellen.

Welke poort gebruikt mijn IP camera

Poorten

Misschien is het wel gemakkelijk om uw router als een woonwijk te zien. Ja, dat klinkt gek maar laat dit even bezinken. Iedereen in de woonwijk heeft toegang tot dezelfde voorzieningen, in dit geval internet. Alle ‘bewoners’ van woonwijk router hebben een eigen uniek adres. Denk aan websites, e-mail, intercom-toegangssystemen, alarmsystemen en andere internetfuncties. Uw IP camera heeft er ook eentje. In de meeste gevallen is dat RTSP (Real Time Streaming Protocol) poort 554. Deze wordt speciaal gebruikt om live video beelden en geluiden te versturen en is compatibel met de meeste moderne camera’s. Beschikt u echter over een MJPEG camera? Dan zult u waarschijnlijk poort 80 nodig hebben. Bij vragen over de verbinding met uw IP camera kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Wat is port forwarding?

Oké, u weet nu een beetje wat een poort is. Maar wat is dan port forwarding precies? Simpel. Dit is het toekennen van een specifieke poort aan een internetfunctie. Aan een camera in dit geval. U kunt het poortnummer vergelijken met een postcode en het IP adres van iedere afzonderlijke camera met een huisnummer. Zo ‘wonen’ alle elektronische ogen dus aan dezelfde straat maar ieder op een uniek adres. Het toekennen hiervan is wat er met port forwarding bedoeld wordt.

Welke poort gebruikt mijn IP camera

IP camera instellen

Mocht u niet zo handig zijn met computers, dan is het wellicht verstandig om uw IP camera instellen over te laten aan iemand die dergelijke expertise wél heeft. Toch willen we dit proces zo duidelijk mogelijk maken zodat u dit helemaal zelf kunt doorlopen.

Individuele adressen opvragen

Om de gegevens van een specifiek apparaat op te vragen, moet het een geheel eigen IP adres hebben. Heeft u een Windows computer? Dan gaat u naar ‘uitvoeren’ en typt daar de letters ‘cmd’ in, zonder spaties, en drukt u op enter. Typ ‘ipconfig’ in en druk opnieuw op enter. Onderstaande informatie zal verschijnen - hoewel de details voor u wellicht anders zijn.

Welke poort gebruikt mijn IP camera

Het IP adres van de computer zelf is 192.168.2.181. De gebruiker beschikt over een zogeheten ‘IP range’ van 192.168.2.x, waar de x een getal tussen de 0 en 255 betreft. Met de gateway wordt de router bedoeld, die met 192.168.2.254 wordt aangeduid. De hoogst mogelijke getallen worden waarschijnlijk niet gebruikt; kies daarom voor 250 en lager voor uw camera’s.

Individuele adressen toekennen

Nu wordt het tijd om de individuele adressen aan de camera’s toe te gaan kennen. Dat doet u met behulp van het programma IPsearch, dat u gratis kunt downloaden. Met dit stukje software worden alle camera’s gevonden die aangesloten zijn. Zie de afbeelding hieronder. Let op: mogelijk wordt er al soortgelijke software met uw systeem meegeleverd. De werking zal in grote lijnen hetzelfde zijn.

Welke poort gebruikt mijn IP camera

In bovenstaand voorbeeld ziet u slechts één apparaat maar wanneer u er meerdere heeft aangesloten, zult u die onder elkaar zien verschijnen. Voer de gewenste gegevens in en druk op ‘Modify’. Klaar!

Wilt u er zeker van zijn dat alles op rolletjes loopt bij het implementeren van uw nieuwe systeem? Onze afdeling installatie en onderhoud staat u maar wat graag terzijde!

✔ Installatie & Service afdeling✔ Showroom in Gorinchem   ✔ Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist