Gratis verzending vanaf 99,-
Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
Showroom in Gorinchem
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Review Logo4.72 @ Trusted Shops
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Gratis verzending vanaf 99,-
  Ruim 20 jaar beveiligingsspecialist
  Showroom in Gorinchem

  Door Alarmsysteemexpert.nl, 4 januari 2016

  Tip voor instellingen Hikvision IP camera

  Vanuit de fabrikant Hikvision worden alle camera's in een standaard setting geleverd die voor de meeste situaties voldoende zijn. Het kan echter soms wenselijk zijn deze instellingen te wijzigen om zo voor die ene lastige lichtsituatie het meest optimale beeld uit uw Hikvision camera te kunnen halen. Omdat de meeste hier geen ervaring mee hebben volgen hier enkele tips wat u wel kunt doen en wat u niet moet doen.

   

  We beginnen met de basis instellingen zoals die in de camera en in de recorder moeten worden ingesteld voor de opnames en live view. Hieronder ziet u een 3 megapixel camera Full HD.  U kunt de instellingen doen voor het streamtype hoofdstream of substream. De hoofdstream is belangrijk want dat is het videobeeld wat voor de opnames gebruikt wordt en deze moet dus goed staan voor scherpe beelden.

   

  De substream wordt gebruikt voor de beelden naar de APP te streamen en dit mag dus een lagere kwaliteit zijn, omdat niet overal een goed netwerkbereik is maar ook omdat het beeldscherm van een smartphone een stuk kleiner is dan dat van uw PC.

   

  Hieronder staan de instellingen van de hoofdstream als voorbeeld. Let op de volgende instellingen. Zet de resolutie op 1080 of 1536, bitrate type op variabel, Video Quality op hoogste. Framerate betreft het aantal plaatjes per seconde per camera wat wordt opgenomen. deze mag dus naar minimaal 20 of hoger. Televisieuitzendingen vinden plaats met ongeveer 25Fps dus livebeelden. Zet de max. bitrate op max. 4000 kbps wat voor een 3mp camera voldoende is. Hiermee zorgt u ervoor dat er niet meer voor deze camera over het netwerk gestreamt wordt dan 4000kbps. Zet de I frame interval op dezelfde instelling als de framerate. (fps).

   

   

   

  In het volgende scherm kunt u de beeldinstellingen aanpassen. Vanuit de recorder zijn deze instellingen per camera ook in te stellen maar zijn redelijk basis zoals helderheid, contrast en kleur. Dit is net als uw TV thuis vaak ook persoonlijk qua voorkeur.

   

  Als u in direct in de camera inlogt (soms PoE adapter nodig) dan kunt u bij beeldinstellingen een aantal belangrijke settings aanpassen. Een aantal tips, de exposure settings (belichtingsinstelling) staat de shutterspeed standaard op 1/25 geschikt voor wandelende personen. Indien u deze op 1/50 (fietsers, of langzaam rijdende voertuigen) of 1/100 (rijdende voertuigen) zet zal het beeld wanneer deze in de opname op pauze worden gezet perfect scherp zijn, maar de keerzijde is dat u een erg donker beeld heeft in de nacht. Dus de beste instelling is 1/25 of 1/50. Zet daarbij de gain niet noodzakelijk hoog (hiermee wordt het beeld lichter en helder) want anders heeft dit meer ruis in beeld tot gevolg.

   

  De dag nacht modus staat standaard op automatisch waarmee de camera zelf bepaalt als het te donker is om over te gaan op zwart wit beelden en de IR leds aan zet. Wanneer er op uw cameralokatie genoeg verlichting aanwezig is zou u eens kunnen proberen deze op dag te zetten waarmee u soms goede kleurenbeelden krijgt ipv zwart wit beelden. Dit kunt u het beste testen want elke lichtsituatie is weer anders.

   

  Back light compensation betreft tegenlicht compensatie waarbij u met WDR voorwerpen, die bij fel tegenlicht donker in beeld zijn, meer kunt laten oplichten zodat deze donkere gebieden meer zichtbaar worden.

   

  White balance, in standaard laten staan en niet aanpassen.

   

  Image Enchancement is beeldverbetering zoals Digital Noise reduction. Deze DNR kunt u aan zetten als u in de nacht veel ruis heeft. Nadeel is hoe hoger de DNR instelling des te meer spookeffect (naijlen van beelden) u bij bewegende objecten in beeld krijgt. Zet dus deze instelling zeker niet te hoog. Een fellere buitenlamp doet wonderen!

   

  Video Ajustment, (videoaanpassing) hiermee kunt u het beeld digitaal spiegelen of roteren indien dit nodig is omdat u de camera bijvoorbeeld op een bepaalde wijze heeft geinstalleerd.

   

   

  Reacties

  • Door Alarmsysteemexpert.nl, 8 januari 2016

   Ook uw camera heeft deze en zelfs nog meer opties. U dient daarvoor rechtstreeks in de camera in te loggen. Dit kan eventueel door de camera op uw internetrouter aan te sluiten en de camera een ip adres te geven welke in uw ne...

  • Door Richard van Beers, 7 januari 2016

   De opties die hier worden weergegeven zijn veel uitgebreider dan bij mijn systeem. Camera Hikvision DS-2CD2342WD-I is 4MP en DVR is DS-7604NI-E1/4P/A. Ik zou 's nachts met de standaard straatverlichting mogelijk ook kleur...

  Plaats een reactie

  Comment form Text

  * Verplichte velden
  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking